Societat

Prop d’un 40% dels aliments que es produeixen no arriben a ser consumits

Prop d’un 40% dels aliments que es produeixen no arriben a ser consumits. Així ho han denunciat professionals del sector gastronòmic en una jornada organitzada per la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme (CGT) de la Universitat de Girona i l’ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Amb el malbaratament alimentari com a fil conductor, la jornada ha conclòs la necessitat de recuperar la cultura de l’aprofitament, valorar el menjar i vetllar per un consum conscient i responsable.

Al matí, la Sala de Graus de la Facultat de Turisme de la UdG ha acollit una taula rodona en la qual hi han intervingut Gaby Susanna, directora de la Plataforma Aprofitem els Aliments; Ada Parellada, restauradora i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona; Gemma Barceló, del departament d’I+D d’El Celler de Can Roca; Diane Dodd, presidenta de l’International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) i Carmel Mòdol, Secretari de la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. A la tarda, el Castell de Calonge ha d’acollir la conversa ‘Menja’t el malbaratament’, a càrrec de Gaby Susanna i Ada Parellada.

L’experiència pròpia de cada ponent ha permès explicar quin és l’actual context del malbaratament dels aliments, definit com un problema global que ha anat creixent a mesura que la societat ha anat evolucionant desordenant els seus hàbits alimentaris a causa de l’acceleració, la manca de temps i la falta d’energia. S’han enumerat també múltiples accions com a possibles solucions per minimitzar els efectes d’aquest fenomen, que cal combatre a partir d’iniciatives i comportaments individuals i col·lectius amb la finalitat de no malbaratar els aliments i, d’aquesta manera, dignificar la vida senzilla i l’austeritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona