Societat

Prop d’un 40% dels aliments que es produeixen no arriben a ser consumits

Prop d’un 40% dels aliments que es produeixen no arriben a ser consumits. Així ho han denunciat professionals del sector gastronòmic en una jornada organitzada per la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme (CGT) de la Universitat de Girona i l’ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Amb el malbaratament alimentari com a fil conductor, la jornada ha conclòs la necessitat de recuperar la cultura de l’aprofitament, valorar el menjar i vetllar per un consum conscient i responsable.

Al matí, la Sala de Graus de la Facultat de Turisme de la UdG ha acollit una taula rodona en la qual hi han intervingut Gaby Susanna, directora de la Plataforma Aprofitem els Aliments; Ada Parellada, restauradora i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona; Gemma Barceló, del departament d’I+D d’El Celler de Can Roca; Diane Dodd, presidenta de l’International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) i Carmel Mòdol, Secretari de la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. A la tarda, el Castell de Calonge ha d’acollir la conversa ‘Menja’t el malbaratament’, a càrrec de Gaby Susanna i Ada Parellada.

L’experiència pròpia de cada ponent ha permès explicar quin és l’actual context del malbaratament dels aliments, definit com un problema global que ha anat creixent a mesura que la societat ha anat evolucionant desordenant els seus hàbits alimentaris a causa de l’acceleració, la manca de temps i la falta d’energia. S’han enumerat també múltiples accions com a possibles solucions per minimitzar els efectes d’aquest fenomen, que cal combatre a partir d’iniciatives i comportaments individuals i col·lectius amb la finalitat de no malbaratar els aliments i, d’aquesta manera, dignificar la vida senzilla i l’austeritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona