Societat

Obre un hotel restaurant que ocupa persones vulnerables

El gestiona la Fundació MAP

L’hotel restaurant Abbatisa ja és una realitat després d’una dècada de rehabilitacions en un espai emblemàtic per a Sant Joan de les Abadesses com és la casa de l’ermita de Sant Antoni. Es tracta d’una masia del segle XVIII que, amb l’ajuda de fons públics de més de 2 milions d’euros, s’ha aconseguit consolidar i ampliar per a aquesta activitat. Si bé és propietat de l’Ajuntament, està gestionat per la Fundació MAP de Ripoll que treballa per a la reinserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat. El restaurant ja està a ple rendiment, però l’hotel encara està pendent dels darrers permisos. Es troba apartada del nucli urbà i envoltada de muntanya: “Aquí no es ve a fer un menú ràpid”, afirma la directora, Lara Andrés.

En una entrevista a l’ACN, la responsable remarca que aquest és un projecte d’economia social que busca donar oportunitats a persones en situació de vulnerabilitat. Per això tenen un equip de professionals que els acompanyen a la vegada que el projecte també fa la funció formativa dins del Centre Especial de Treball CETMAP de la Fundació MAP. “Volem donar una vida digna a les persones i també oferir una tasca formativa”, afirma Andrés, que afegeix que alguns dels deu treballadors hi estaran durant un temps fins a passar a l’empresa ordinària”.

A banda del nom femení –’Abbatisa’ és abadessa en llatí i ret homenatge als orígens de la localitat-, compta amb un equip dominat per dones. Dels 8 treballadors, només dos són homes. Un d’ells és Jordi Solanellas, cap de sala i cohesionador del treball de centre especial. Destaca que el restaurant hotel és una “oportunitat” per guanyar en polivalència en un entorn de “pau i tranquil·litat” que també es transmetrà al client. “El fet de començar de zero també ha permès que tothom se’l senti seu i les opinions són totes importants i el dia a dia es va aprenent segons el tipus de client que ve, el treball es fa entre tots”, afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS