Societat

Serret afronta la propera reunió sobre el català a Europa “amb optimisme però amb tota la cautela”

Demana al govern “la màxima exigència” per aconseguir que la UE aprovi la oficialitat de llengua al Consell del 24 d’octubre

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, afronta la propera reunió del Consell General de la UE, prevista pel 24 d’octubre “amb optimisme però amb tota la cautela”. “No hi ha oposicions frontals ni vetos, però cal acabar de consolidar confiances amb els estats”, ha argumentat Serret, que recorda que el Govern està treballant “amb més força” després de l’ajornament de la votació. En una atenció als mitjans després de reunir-se amb delegats del Govern als països de la UE, la consellera ha demanat al govern espanyol “la màxima ambició i exigència” per aconseguir el vot favorable dels 27 socis europeus. “Nosaltres estem fent el màxim per esvair qualsevol dubte i consolidar el que hem reivindicat”, ha subratllat.

Els 27 estats membres van ajornar la votació sobre l’oficialitat del català, el basc i el gallec en l’últim Consell General de la UE, celebrat el 19 de setembre. La majoria de socis europeus van expressar dubtes econòmics i jurídics sobre la inclusió d’aquestes llengües i es van emplaçar a continuar treballant per abordar la seva oficialitat en les pròximes reunions.

Serret ha assegurat que el Govern ha mantingut contacte amb el Ministeri d’Afers Exteriors, a qui han mostrat “tot el suport i l’acompanyament” per fer que l’oficialitat “sigui una realitat”. Ara bé, la consellera ha advertit que la posició de l’executiu català serà la “d’exigir al màxim”. “No rebaixarem ni l’ambició ni l’exigència”, ha reblat Serret després d’assegurar que el Govern

ha iniciat “amb més força” una segona ronda de contactes amb els diferents estats membres per “consolidar la fortalesa del català com a llengua”. “Ho estem fent en tots els nivells d’influència i desenvolupant la màxima capacitat de relació amb tots els països”, ha subratllat Serret, que també ha volgut matisar que el Govern “no posarà el focus en cap estat”. “Serem molt discrets”, ha asseverat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona