Societat

šQUART

Les víctimes del mestre de bateria descriuen un patró de conducta

Ahir va començar a l’Audiència de Girona el judici al professor de bateria de Quart que s’enfronta a 48 anys de presó per abusar sexualment de cinc alumnes entre els anys 2009 i 2020. Les acusacions, informa l’ACN, sostenen que el professor va aprofitar la relació de confiança i l’admiració que despertava en els alumnes per perpetrar els abusos al soterrani de casa seva, on impartia classes particulars. El mestre començava fent-los comentaris lascius i massatges i, després, els feia tocaments, masturbacions o fel·lacions. Segons els escrits d’acusació, a algunes de les víctimes també els ensenyava vídeos pornogràfics.

Durant la primera jornada del judici, les tres víctimes, que van declarar evitant la confrontació visual amb l’acusat situat darrere una mampara, van explicar que sentien “admiració” pel seu mestre perquè era un músic reconegut. Tots ells van definir el mateix patró de conducta del professor. En un primer moment, es mostrava “molt amigable”, “proper” i fins i tot “afable” amb ells, presentant-se com un adult “diferent” amb qui podien parlar “de tot”: “Era com un refugi.”

Les conductes que van definir com a “estranyes” no trigaven a arribar. Segons van explicar els testimonis, poc temps després ja era pràcticament una “obligació” saludar-se amb una abraçada i amb petons. També els feia comentaris o preguntes de caire sexual. Després, solia oferir-se a fer-los massatges argumentant que estaven tensos o “frustrats” a l’hora de tocar la bateria. Era durant aquests massatges que l’acusat començava a fer-los tocaments a la zona dels genitals. Amb el pas del temps, els abusos van anar a més, fins a arribar a masturbacions o fel·lacions. Una de les víctimes era major d’edat quan va començar les classes particular; les altres dues, menors. Una d’elles, de fet, va començar les classes quan tenia vuit anys i, segons ha declarat, el professor també va fer amistat amb els seus pares per “reforçar el vincle”.

Els tres nois també van explicar, dins el patró de conducta que van definir, que el professor de bateria els feia sentir “especials”, augurant-los un futur prometedor en el món de la música si continuaven fent classes amb ell. També han relatat que solia fer-los “xantatge emocional” o els oferia compensacions com ara classes gratuïtes o algun obsequi quan s’oposaven a rebre un massatge.

Els denunciants van explicar que no es van adonar que allò que havien viscut eren abusos sexuals fins temps després, quan es van decidir a fer el pas i denunciar-lo. De fet, en el cas de la primera víctima que va declarar, la majoria dels abusos ja havien prescrit, excepte un episodi que situa el novembre del 2009. Quan les primeres denúncies van sortir a la llum pública, els mateixos alumnes es van organitzar en una xarxa de suport i més exalumnes el van denunciar.

La fiscalia demana que el professor de bateria indemnitzi les víctimes amb 50.000 euros pel dany moral, i l’acusació particular eleva la xifra a 148.820 euros; hi suma el cost de la teràpia i de les classes particulars que les víctimes van pagar. La defensa demana l’absolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

Detecten al Pla de l’Estany 50 colònies de gats amb 400 individus

BANYOLES

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA