Societat

Les Fires de Sant Narcís reforcen la cultura popular i s’obren més als barris

Oferiran més de 200 activitats del 27 d’octubre al 5 de novembre

Entre les novetats, la Festa Major dels 4 Rius canvia de format i s’afegeix un espectacle de foc a La Copa

Més de dues-centes activitats que reforcen el paper de la cultura popular i s’obren més als barris, amb l’objectiu de descentralitzar-se. Així es presenten les Fires i Festes de Sant Narcís de Girona, que celebren nova edició del 27 d’octubre al 5 de novembre. “Les Fires d’enguany es caracteritzen per la descentralització, per acostar la festa a tota Girona. I també per un reforç de la cultura popular, com a element per fer una festa major més participativa i arrelada a la ciutat”, ha afirmat el tinent d’alcaldia Quim Ayats durant la presentació que s’ha fet aquest matí.

Entre les novetats, la Festa Major dels 4 Rius canvia de format. A diferència dels anys anteriors, en què hi havia quatre equips –un per cada riu- que competien, aquest any hi haurà dos grups que s’enfrontaran: la família Agullana i la Sarriera. Aquestes estaran formades per tots aquells veïns i veïnes que vulguin sumar-se a un equip o l’altre durant les activitats. En concret, durant les Fires s’han organitzat una quinzena de propostes populars en les quals les famílies competiran per obtenir més punts i així obtenir el control de la Ciutat dels 4 Rius.

Enguany, també s’ha canviat el recorregut del correfoc infantil dels Trons de l’Onyar, que es farà el dia 31 d’octubre, a les 20 h, i que començarà a la plaça de Sant Feliu i passarà per la plaça de Sant Domènec, el carrer del Portal Nou, La Mercè i la plaça de les Beates.

Cercaviles, gegants, capgrossos, castells i correfocs tornaran a ser els protagonistes, conjuntament amb la programació musical per a tots els públics - aquesta setmana ja es van anunciar els caps de cartell amb noms com Zoo, Ginestà, La Fúmiga, Auxili o Mariona Escoda. Tot i que l’epicentre seran els concerts a La Copa, el programador de Fires, Natxo Morera, destaca que s’ha pensat perquè tots els espais “es complementin els uns amb els altres”. Així, al Parc del Migdia, per exemple, hi tocaran les orquestres més destacades de l’escena del país -Orquestra Maravella, Orquestra La Principal la Bisbal i Orquestra Selvatana– fins a propostes singulars, eclèctiques i adreçades a públics amb diferents interessos; el parc del Migdia acollirà propostes musicals dels gèneres del soul i la música negra; i el públic familiar podrà gaudir de les propostes de La Copeta.

Circ i atraccions

Durant les Fires es podrà, també, visitar el Circ Històric Raluy, que s’estarà a l’aparcament del costat de l’Auditori. Aquest any, a més, ho farà amb la col·laboració i la participació de Tortell Poltrona.

I a la Devesa, tornaran les atraccions. Les fires en silenci (adaptades acústicament i lumínica per als infants amb necessitats especials) es faran el dilluns 3 d’octubre. I la jornada econòmica, en què hi haurà un 2x1 a les atraccions, serà el dijous 2 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Quatre morts i una quinzena de ferits a Palma en enfonsar-se part d’un restaurant

barcelona

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs