Societat

SOCIETAT

Una setantena de persones passen per l’Espai Calma de les Fires de Girona

L’Espai Calma per a persones neurodiverses de la Fira de Girona, impulsat per la regidoria de Benestar Emocional de l’Ajuntament i la Càtedra d’Autisme de la UdG, ha donat servei aquests primers dos dies de Fires a gairebé una setantena de persones. L’Espai es va obrir dissabte al matí i estarà en funcionament fins al dimecres 1 de novembre, i és el primer d’aquestes dimensions que es fa arreu de Catalunya. S’ha fet amb el suport de la Federació d’Autisme de Catalunya i l’associació Viu Autisme.

Entre dissabte i diumenge, gairebé una cinquantena de persones han passat per l’Espai perquè necessitaven estar una estona lluny dels impactes sensorials de les Fires. La majoria han estat famílies amb nens petits, però també hi han passat adolescents i persones adultes. I una trentena de persones més hi han passat per conèixer l’espai i el seu funcionament.

La regidora de Benestar Emocional de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Bosch, ha destacat el doble objectiu de la iniciativa: “per una banda, donar servei a persones neurodiverses que necessiten aïllar-se una estona, i per l’altra, visibilitzar la diversitat i conscienciar sobre el trastorn de l’espectre autista”.

Durant els cinc dies que estarà obert l’Espai Calma, els usuaris poden fer diverses activitats, com ara llegir, i els més petits jugar amb plastilina, fer puzzles i altres jocs més sensorials. Avui al matí l’Espai Calma va rebre la visita de la presidenta del Parlament, Anna Erra, i del secretari general de Junts, Jordi Turull, que han volgut conèixer de prop aquesta iniciativa pionera a tot Catalunya per les seves dimensions.

A la tarda, qui ha visitat l’Espai Calma ha estat la Canya, que a més de ser la gossa oficial del Girona FC, és una fantàstica terapeuta en diferents centres del territori català. Durant el seu primer any com a gironina, ha visitat fins a 9 centres, on ha realitzat teràpies assistides amb els residents. Avui ha estat jugant amb mitja dotzena de nens i nenes que estaven a l’Espai Calma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona
tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

barcelona