Societat

canvi climàtic

Un estudi alerta que la temperatura global augmentarà 1,5 graus en només sis anys

La investigació revela que s’escalfa més ràpidament del previst

L’escalfament global podria anar més de pressa del que s’havia previst. Un estudi publicat aquest dilluns a la revista Nature Climate Change i recollit per l’agència Efe revela que en els pròxims sis anys es podria superar el grau i mig d’escalfament, la línia vermella que els experts adverteix que no s’hauria de passar.

Es tracta de la investigació més actualitzada i completa, fins a la data, sobre el pressupost mundial de carboni, és a dir, sobre l’estimació de la quantitat d’emissions de diòxid que poden emetre’s a l’atmosfera per mantenir l’escalfament global per sota del grau i mig al qual aspira l’Acord de París contra el canvi climàtic. L’estudi revela que la temperatura està pujant a menys quantitat de C02 de la que es pensava i aquest pressupost de carboni, és, doncs, menor del que es calculava anteriorment. “Els nostres resultats confirmen el que ja sabem: no estem fent prou per mantenir l’escalfament global a nivells segurs, i la finestra per mantenir-nos per sota del grau i mig s’està tancant”, ha assenyalat en roda de premsa Robin Lamboll, investigador de l’Imperial College de Londres i un dels autors principals de l’estudi. “Cada fracció de grau d’escalfament farà la vida més difícil per a les persones i els ecosistemes. Aquest estudi és una advertència més de la comunitat científica. Ara correspon als governs actuar”, ha afegit Lamboll. Els científics recorden que tot i superant el llindar del grau i mig durant un cert temps, la temperatura global podria baixar si els països assoleixen les zero emissions netes a mitjan segle, tal com es van comprometre també en els Acords de París. Les conclusions de l’estudi es basen en una revisió de les estimacions existents, així com en models climàtics i dades actualitzades en els últims mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella