Societat

Nova ordenança per regular els patinets elèctrics a Arbúcies

L’ordenança entrarà en vigor l’1 de gener de 2024

Amb l’aprovació de les ordenances fiscals per al 2024, l’Ajuntament d’Arbúcies ha aprovat una nova ordenança municipal per l’ús de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal.

Els punts més rellevants que recull aquesta ordenança és que l’edat mínima per a conduir patinets s’estableix als 14 anys i, a més a més, s’hauran de registrar tots aquests vehicles a l’Ajuntament i presentar la corresponent assegurança de responsabilitat civil. En el cas de menors d’edat, els tutors legals seran els responsables. El límit de velocitat s’estableix als 30 km/h i si es tracta de circular en espais reservats a vianants, la velocitat màxima serà de 10 km/h.

Els conductors de patinet també hauran d’utilitzar casc de forma obligatòria i no es podrà circular amb més d’una persona per vehicle. L’ordenança també contempla altres obligacions com ara respectar els senyals de trànsit, no es podrà circular amb auriculars o practicar acrobàcies fora dels llocs habilitats.

Els usuaris que incompleixin alguna de les mesures que contempla l’ordenança, podran ser sancionats i, fins i tot, la Policia Local, podrà efectuar la retirada del vehicle en els mateixos supòsits que la resta de vehicles.

La nova normativa també fa esment a l’estacionament d’aquests tipus de vehicles, de manera que només podran aparcar als llocs habilitats i, en cas de no haver-n’hi, ho podran fer a les zones d’estacionament lliure en calçada o bé als aparca bicis existents al municipi.

“L’ordenança, treballada els darrers mesos amb el cap de la Policia local, pretén minimitzar el perill a l’espai públic i regular un fenomen nou, dotant de més eines la policia local per perseguir les actituds incíviques i temeràries “, ha afirmat el regidor de Governació, Jaume Salmeron.

L’ordenança entrarà en vigor l’1 de gener de 2024



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat