Societat

CALELLA

Calella exigeix més Mossos davant un repunt de la delinqüència

L’alcalde, Marc Buch, assenyala un grup d’onze individus que acumulen 216 delictes i des del maig han estat detinguts 50 vegades

Reclama a Interior un operatiu immediat que actuï contra els infractors

Un repunt d’actes delictius a Calella a partir del mes de maig, amb casos de violència inclosos, ha estat el detonant perquè el govern local demanés al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elenal que presidís aquesta tarda la Junta de Seguretat Local. L’alcalde de Calella, Marc Buch ha lamentat que Elena excusés la seva presència pocs dies abans i ha recordat que la reunió s’havia convocat seguint l’agenda del conseller i que fins i tot s’havia canviat de dia a petició seva. “Sempre sembla que hi ha alguna cosa més important que Calella pel conseller”, s’ha lamentat Buch després de confirmar que cap càrrec polític del departament ha recollit el testimoni en absència d’Elena “per poder atendre les nostres demandes i assumir compromisos”. I ha reblat. “Sap encara més greu perquè el conseller ha estat alcalde i sap de primera mà la importància que té per un municipi la seva seguretat”, ha afegit. En els cas dels càrrecs policials presents a la reunió tampoc hi ha hagut cap superior més enllà dels corresponents al territori. Buch ha volgut agrair la tasca que fan els Mossos de l’ABS d’Arenys de Mar i de Pineda i la bona col·laboració que hi ha amb la policia local, però ha matisat que el treball que han d’assumir en matèria de seguretat els agents de Calella que correspondria a la policia catalana genera una important despesa per a les arques municipals.

Acumulació de delictes

“Els principals fets delinqüèncials violents que patim des de fa sis mesos els provoca un grup d’onze individus que acumulen 216 detencions i des del maig han participat en 44 baralles i han estat detinguts 50 vegades”, ha explicat l’alcalde que ha volgut especificar encara més el perfil dels detinguts. “Hem hagut d’actuar en 50 serveis només per un únic individu, que en 20 ocasions s’ha vist involucrat en baralles, en cinc se l’hi ha obert expedient per ús d’arma blanca i ha estat detingut en set ocasions”, ha enumerat i ha afegit “set ocasions que ha anat al jutjat d’Arenys i, amb la llei actual, ha tornat a sortir al carrer”. L’alcalde precisa que aquest grup l’integren persones immigrants que van arribar a Catalunya com a menors no acompanyats.

“Ho tinc clar jo i ho tenen clar la resta d’alcaldes de l’Alt Maresme que cal més presència policial a la zona i això és el que hem demanat per carta al conseller Elena i el que continuarem reclamant”, apunta.

Més despesa

Una de les principals conseqüències que la policia local hagi d’assumir serveis i competències que corresponen als Mossos és la despesa en hores extraordinàries. A Calella ho han comptabilitzat i segons l’alcalde els agents han fet 2.100 hores extres en aquests darrers sis mesos que suposen nés de 60.000 euros. “Hem fet una estimació i la manca d’agents de Mossos d’Esquadra ens representa una despesa global d’entre 1,5 i 2 milions d’euros a les arques municipals”, assegura i lamenta que “mentre els nostres agents estan fent serveis que no els hi toquen no poden fer la feina que han de fer”.

A la reunió, els representants d’Interior han traslladat al govern de Calella que l’arribada de nous agents de la policia catalana no es pot garantir com a mínim fins a mitjà termini. “La nostra resposta ha estat anunciar que farem arribar una carta al conseller Elena reclamant un operatiu especial a Calella per afrontar aquesta situació excepcional i fins que aquests 11 individus violents deixin d’actuar a la ciutat i entrin a presó”, ha especificat i ha afegit “Es tracta només de voluntat política i confiem en aconseguir-la encara que, de moment, sigui només de forma puntual”.

Marc Buch també ha considerat imprescindible que a una major tasca policial s’hi afegeixi un canvi en la legislatura actual, al seu parer massa laxa davant una reincidència excessiva. “Estem en el segle XXI i necessitem lleis que s’adaptin i donin solucions a la realitat del segle XXI”, afirma. Des del govern de la ciutat, de Junts i el PSC, està previst contactar amb la Fiscalia per tractar la millor manera d’aconseguir que delinqüents com els de Calella puguin entrar a la presó sense dilacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars al Perelló i l’Ametlla de Mar

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona