Societat

Societat

Roba més enllà de la moda

La dissenyadora de Vilablareix Laura Pradas crea la marca de roba FYOB amb la intenció de fer peces sostenibles i sense gènere

La fabricació es fa a la Península seguint els principis ètics de la marca

Laura Pradas fa només una setmana que ha posat a la venda les tres primeres peces de la seva marca de roba, Find Your Own Beauty (FYOB). Són tres dessuadores dissenyades per a qualsevol gènere, fetes de cotó orgànic i fabricades a la Península. La dissenyadora de Vilablareix, amb despatx a Cassà de la Selva, tenia clar que el seu projecte havia de tenir un valor afegit. D’adolescent tenia complexos i es sentia insegura per la seva baixa estatura. “En aquell moment no hi havia els moviments d’acceptació corporal que hi ha ara”, explica Pradas. Per aquest motiu va decidir que un dia faria una marca de roba pensada “per a tothom” i amb la qual s’hi “sentís identificada i còmoda” el màxim de gent. “Volia una marca per a diferents cossos, gèneres, ètnies i altures. Una marca que tingués un sentit i transmetés uns valors”, hi afegeix.

La Laura va estudiar ADE i economia a la Universitat de Girona, però va combinar els estudis amb cursos de disseny de moda, confecció i patronatge a Qstura, l’escola de Sílvia Castelló al Parc Científic i Tecnològic de Girona. Fa dos anys que va començar aquest projecte que, per sobre de tot, segueix uns principis ètics insubornables. La producció es fa íntegrament a la Península per controlar-ne tots els processos, però també per reduir els costos de transport i la petjada de carboni. El teixit i el tint estan fabricats a Portugal i la confecció es fa entre Portugal, Múrcia i Barcelona. La Laura s’ha assegurat que les empreses amb les quals treballa procurin per reduir la contaminació –per exemple, vigilant que els tints no acabin al riu– i ofereixin unes bones condicions laborals als seus treballadors.

El disseny de les peces els fa ella mateixa amb la col·laboració de la dissenyadora Laura Jofré. “Són agradables al tacte, calentes i còmode”, explica la Laura. En la confecció de les peces també hi han participat dues artistes que donen “valor afegit” a les peces. La dessuadora blau marí té un dibuix a l’esquena de l’artista urbana Laura Gonballes . Les altres dues, de colors terra i blanc, tenen inscrites al davant frases de Tres Voltes Rebels, el projecte d’il·lustració de la valenciana Ame Soler . “Totes dues artistes s’han posicionat en temes d’igualtat de gènere i feminisme i transmeten valors a través de les seves creacions”, explica la Laura.

De moment, les tres dessuadores es poden trobar només al web de FYOB, però la seva creadora ja està negociant amb botigues físiques multimarca i parades de fires artesanes per poder disposar punts de venda físics. Les dessuadores costen 63 euros, però el preu de llançament té un 5% de descompte. Una part dels beneficis es destinen al projecte Claudel, un programa d’artteràpia per a dones víctimes de violència masclista.

FYOB anirà incorporant, a poc a poc, noves peces a la seva col·lecció. De moment, la Laura ja he fet els dissenys de bosses, ronyoneres i camises seguint el mateix estil. “Anirà sortint pròximament”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva