Societat

MÚSICA

El Cant de la Sibil·la de Banyoles, més dinàmic i tímbric

Cor de Teatre escenificarà la nit de Nadal íntegrament aquest cant medieval, profètic i apocalíptic amb deu intèrprets i la incorporació d’un orgue portatiu que hi aportarà una sonoritat especial

Els intèrprets de Cor de Teatre assajaven aquest matí el Mariam matrem del Llibre Vermell de Montserrat (1399) a l’església de Santa Maria dels Turers. Forma part amb el Veni, veni, Emmanuel, un dels himnes processionals d’Advent, del programa de músiques d’El Cant de la Sibil·la que la companyia banyolina escenificarà íntegrament, el diumenge 24 a les set del vespre al temple dels Turers, amb la interpretació de les 15 estrofes amb les quals aquesta figura pagana, una mèdium o sacerdotessa amb dots de profecia i que Sant Agustí va atorgar la patent cristiana, segons ha apuntat el professor i filòleg Jordi Roca Rovira que s’ha encarregat de recuperar i adaptar els textos, anuncia la fi del món.

És el segon any que Banyoles representa El Cant de la Sibil·la. L’any passat l’església es va quedar petita per escoltar aquest himne medieval, profètic i apocalíptic. El director de Cor de Teatre, David Costa que té especial predilecció per la música sacra assenyala que enguany s’han incorporat tres intèrprets més i a més del violoncel barroc que tocarà Daniel Regincós s’hi incorpora un organetto o orgue portatiu que interpretarà Carles Budó. Costa destaca que aquests instruments aportaran una sonoritat especial al cant que “serà més dinàmic i tímbric”. La Sibil·la està interpretada per Rosa Vilanova, que forma part de l’escola de Cor de Teatre.

El regidor de Cultura, Miquel Cuenca ha recordat que la recuperació que es va fer l’any passat no era un fet excepcional sinó amb la voluntat de convertir-ho en tradició. El Cant de la Sibil·la que s’interpretarà te ADN del Pla de l’Estany. El text procedeix de Sant Andreu del Torn i es calcula que data del segle XIII. El 1946 Mossèn Lluís Constans va descobrir per atzar aquest pergamí del qual només se’n conserva una fotografia.

Avui a la Catedral de Girona

Arreu dels Països Catalans s’està recuperant l’escenificació d’aquest cant que fins ara havia perviscut a l’Alguer i a Mallorca. Aquest vespre s’interpreta a la Catedral de Girona, a les 18h i a les 19.30h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona