Societat

FIGUERES

L’arribada dels Reis d’Orient es podrà seguir per ’streaming’

La cavalcada de Reis de Figueres es retransmetrà en directe i es podrà seguir a través de pantalles gegants. El recorregut, que comptarà amb 8 carrosses i més de 300 figurants, recupera l’arribada de ses Majestats a la plaça de l’Ajuntament i es repartiran 1.000 quilos de caramels. Figueres aposta per una cavalcada inclusiva, amb una grada adaptada per persones amb diversitat funcional i una zona de baixa intensitat sensorial.

Com ja s’havia anunciat fa dies, la cavalcada recupera aquest any l’arribada dels Reis Mags a la plaça de l’Ajuntament, on rebran la clau de la ciutat i es dirigiran a totes les nenes i nens de la ciutat des del balcó de l’Ajuntament. Començarà a les 7 de la tarda i el recorregut serà l’habitual: carrer Borrassà, Creu de la mà, carrer Nou, Plaça Ernest Vila, carrer Castelló, Plaça del Gra, carrer Rutlla, carrer Blanc, carrer Caamaño, Rambla.

Els Reis baixaran de les carrosses a la part alta de la Rambla i faran l’últim tram de recorregut a peu, encapsulats, passant pel mig de la Rambla i enfilant el carrer Girona fins la plaça de l’Ajuntament. Cada any, una entitat social i les seves famílies podran gaudir de la recepció de ses Majestats a la casa consistorial. Aquest any serà l’associació TEA Alt Empordà.

Una altra de les novetats és que els caramels tornen a la gran cavalcada. Se’n repartiran un total de 1.000 quilos. Són caramels sense gluten, que no es tiraran, sinó que els patges els donaran a la dels més menuts.

A més a més, hi haurà dues pantalles gegants a la Rambla i una a la plaça de l’Ajuntament per seguir la cavalcada, que també qui ho vulgui, podrà seguir en streaming des de casa a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Figueres. Aquestes pantalles en directe permetran també explicar el desenvolupament de la cavalcada: els símbols, les carrosses, si hi ha alguna incidència. Per altra banda, també hi haurà una grada adaptada per a persones amb diversitat funcional a la Rambla i una zona de baixa intensitat sensorial a la plaça del Gra.

La cavalcada tindrà un total de vuit carrosses i aglutinarà més de 300 figurants. Hi col·laboren diverses associacions locals, companyies professionals i persones voluntàries. Els dies previs a la cavalcada, els dies 2 i 3 de gener, els nens i nenes de Figueres podran lliurar les seves cartes al campament Reial de la Plaça de Sant Pere, a partir de les 6 de la tarda.

Escola de patges

Una altra de les novetats d’enguany relacionades amb la cavalcada és l’Escola de Patges, un casal artísitc adreçat a nois i noies entre 12 i 15 anys amb inquietuds artístiques que tindrà lloc del 2 al 5 de gener i que culminarà amb la participació a la cavalcada. El dia 5 hi haurà el tradicional concurs de fanalets, que aquest any se li dona un impuls amb la introducció de més premis. Aquest concurs es va iniciar l’any 1921.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell