Societat

SOCIETAT

Vic tornarà a ser la capital de la tòfona negra el primer cap de setmana de febrer

La tòfona negra (Tuber melanosporum) com a protagonista absoluta. Vic acollirà de l’1 al 4 de febrer una nova edició del TrufforumVic, que aquest any creixerà en espai firal i programació. La cita és al recinte firal El Sucre i inclourà el tradicional mercat de tòfona fresca i productes trufats. Entre les novetats que s’han donat a conèixer avui destaca la creació d’un espai gastronòmic, La Tòfona al Plat, on els visitants podran degustar diferents receptes durant la jornada i que comptarà amb diversos restaurants i establiments convidats que oferiran propostes dolces i salades. El certamen inclou també programació per a professionals, com un congrés internacional de tòfona, i també per a visitants.

D’altra banda, als espais d’activitats, l’Aula de la Tòfona i La Cuina de la tòfona, es podran descobrir tots els secrets d’aquest fong tan preuat a la cuina amb activitats que inclouran tasts i aniran a càrrec de reconeguts professionals. Enguany, se n’ampliarà la capacitat per donar cabuda a més participants. També hi haurà més activitats per a infants i l’Espai tòfona i ciència tindrà un programa d’activitats i espai específic. No hi faltarà tampoc el 5è Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires; el Congrés Internacional de la Tòfona centrat en el seu conreu; l’Acadèmia de la Tòfona, que s’amplia a dues matinals d’activitats formatives per a estudiants d’hostaleria; i premis i reconeixements com l’Ambaixador de la Tòfona o la Tòfona d’Or, entre altres novetats. El diumenge també hi haurà l’esmorzar popular amb tòfona amb Osona Cuina i Taula Dolça. El TrufforumVic està organitzat per l’Ajuntament de Vic, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, l’European Mycological Institute (EMI), la Diputació de Barcelona, l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya (PROTOCAT), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya i el Consell Empresarial d’Osona. En l’edició de l’any passat, es van vendre i consumir més de 33 kg de tòfona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la ‘superilla’ de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA