Societat

Catorze habitatges amb el nou model de cohabiting

L’empresa Convivalis començarà a construir les dues primeres promocions, que oferiran un total de catorze habitatges

D’aquí poc temps, Torroella de Montgrí gaudirà de les dues primeres promocions de cohabiting, que oferiran un total de catorze habitatges amb aquest nou concepte per viure a la població. Les construirà Convivalis, una nova empresa sense ànim de lucre que aposta per introduir una solució innovadora basada en un model de finançament público-privat que permetrà rehabilitar molts immobles del nucli antic dels pobles de l’Empordà per persones que vulguin viure en les noves comunitats de cohabiting que es crearan.

Fins ara el model tradicional més estès era la casa o el pis. Fa cinquanta anys va aparèixer el cohousing al nord d’Europa per persones que volien viure en comunitats compartint espais sense renunciar a tenir el seu propi pis o casa. Recentment, ha irromput amb força el coliving a les grans ciutats per professionals que busquen lloguers de curta estada amb serveis integrats i zones compartides per treballar. El cohabiting és per persones que volen viure a casa seva amb la comoditat d’un coliving i l’estabilitat d’un cohousing.

Catorze habitatges

Els catorze habitatges que es faran tindran d’entre 50 i 90 metres quadrats, amb una zona convivencial d’uns 350 metres quadrats i es preveu que els usuaris puguin entrar-hi a viure entre mitjans del 2025 i principis del 2026. Estan pensats per a persones que busquen un habitatge per viure de forma estable al centre del poble, amb serveis per a quan es facin grans, per a persones que busquen una llar més petita per viure més còmodament o per a persones que no poden pagar els actuals preus de l’habitatge -el preu d’aquestes noves residències serà inferior a la mitjana.

Convivalis ja compta amb la complicitat público-privada per començar a construir les dues primeres promocions de cohabiting a Torroella gràcies a l’aposta d’inversors privats i d’empreses del territori. L’empresa ja ha obert la llista d’espera de les primeres promocions i en les properes setmanes començarà a buscar més immobles als municipis de la Bisbal, Palafrugell, Palamós i Sant Feliu de Guíxols per estendre aquest nou model d’habitatge amb la complicitat dels ajuntaments del Baix Empordà que ja han mostrat interès en aquest producte innovador.

Presentació del projecte

El projecte es presentarà el 12 de gener, a les set de la tarda, a l’auditori del Museu de la Mediterrània de Torroella . Hi seran presents tots els agents implicats en aquesta proposta emprenedora i també es convidarà a representants polítics d’altres municipis, propietaris d’immobles, possibles usuaris i inversors del territori que estiguin interessats en el llançament de les properes promocions de cohabiting a tot Catalunya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona