Societat

SOCIETAT

Salt tanca el 2023 amb la millor dada d’atur des del 2008

Salt va tancar l’any 2023 amb la millor dada d’atur dels últims quinze anys. Segons dades del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), el municipi va acabar l’exercici amb 1.975 aturats i una taxa del 13,19% respecte de la població activa. En un comunicat, l’Ajuntament de Salt destaca que la xifra d’aturats es va situar per sota dels 2.000 els mesos de juny, juliol, novembre i desembre. “Per trobar una dada millor caldria recular fins a l’any 2008, quan en el mes de setembre la xifra de desocupats a Salt es va situar en els 1.954”, recorda el consistori.

La taxa d’atur del 13,19% és d’un 5,82% menys que el 2022 i en números absoluts l’any es va acabar amb 122 persones menys desocupades al municipi. Amb aquestes dades, el consistori assegura que Salt s’ha situat “molt per sobre” de la comarca del Gironès, on el descens de l’atur durant l’any passat va ser del 2,16%, i lleugerament per sobre de la mitjana del conjunt de Catalunya, on l’atur ha caigut un 4%.

El descens de l’atur a Salt ha estat progressiu des de l’esclat de la pandèmia. El 2020 es va tancar amb un atur de 21,09%, però aquesta xifra va anar baixant amb la represa de l’economia. El 2021 l’índex va caure al 15,3% i el 2022, al 14,41%, una dada que ja va millorar la taxa del 2019 (14,56%), l’últim any de la pandèmia.

El perfil de l’aturat a Salt és d’un 54,2% de dones i un 45,7% d’homes. El col·lectiu de més edat amb la taxa d’atur més alta és de la franja entre 55 i 64 anys, amb un índex d’atur per sobre del 19%. La franja en què més s’ha reduït l’atur és la de les persones entre 25 i 34 anys, en què el nombre de desocupats ha caigut un 11% amb una taxa de l’11,45%. Un 49,3% dels aturats de Salt tenen un nivell formatiu corresponent als estudis generals o secundaris. Jordi Viñas, alcalde de Salt, va assegurar que, malgrat aquest descens, el govern municipal manté “el compromís” de continuar apostant per les polítiques d’ocupació al municipi. El tinent d’alcalde de Serveis Econòmics de Salt i regidor de Foment de l’Ocupació, Toni Vidal, destaca la tasca que l’Espai Municipal d’Ocupació fa per acompanyar els usuaris que fan servir aquest servei per “facilitar la seva inserció laboral”, ja sigui millorant la seva formació amb els cursos que es programen o amb l’aposta per concórrer al plans d’ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA