Societat

societat

El Consell Esportiu del Pla de l’Estany reforça la política d’oferir espais segurs

Durant el darrer any, i amb el suport de diferents professionals, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany ha desenvolupat la Política de Protecció envers la Infància i l’Adolescència, una eina que vol ser un recull d’actuacions per garantir la seguretat dels nens, nenes i adolescents davant de qualsevol tipus de violència. El document proposa recursos i accions per la prevenció, la detecció i l’actuació davant de qualsevol sospita o indici d’agressió a infants o joves durant les activitats que organitza l’entitat.

La Política de Protecció del Consell Esportiu del Pla de l’Estany envers la Infància i l’Adolescència, que es pot consultar aquí , és un document que es posa a disposició de totes les entitats esportives de la comarca per tal que la puguin utilitzar i adaptar a la seva realitat.

La creació de la present política respon a l’obligatorietat que fixa la Llei Orgànica 8/2021, de 4 de juny, de Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència enfront de la Violència (LOPIVI) i al compromís de l’entitat per fer que els espais de relació siguin espais segurs. El Consell Esportiu del Pla de l’Estany, com a entitat esportiva i social que treballa amb infants i adolescents, sempre ha vetllat per a la protecció d’aquests col·lectius, però amb aquest pas referma el seu compromís per minimitzar riscos i garantir drets.

El recurs té incidència en els infants i joves dels programes, projectes i/o activitats del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, en les famílies, en l’equip humà professional i voluntari, en agents externs que intervenen en els serveis prestats i en la comissió cirectiva de la pròpia entitat. Aquest document inclou el codi de conducta a seguir, l’anàlisi dels possibles riscos, la formació del personal i la resposta davant de qualsevol cas o sospita de violència que serà analitzada per la comissió de prevenció de violències de la mateix entitat.

El document té una vigència de 4 anys, si bé es troba en constant anàlisi i revisió, ja que es poden donar situacions, exemples o actuacions que prèviament no s’han donat i, que per tant, no s’han previst.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA