Societat

SOCIETAT

Més delictes, però menys robatoris amb violència, ocupacions i accidents a Sant Cugat

Els fets delictius a Sant Cugat del Vallès augmentar un 4% el 2023, un increment molt inferior al 10,69% que es va registrar entre el 2021 i el 2022, però els robatoris amb violència i/o intimidació van disminuir un 26%, com també ho van fer en un 20,8% les ocupacions d’immobles i els accidents de trànsit en un 22%.

Aquestes són dades que es van donar a conèixer durant la Junta Local de Seguretat que es va reunir dimecres al amb la presència dels diversos cossos de seguretat, l’alcalde, Josep Maria Vallès i el conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, entre altres responsables polítics municipals. El conseller va destacar que Sant Cugat “és una ciutat segura.”, ja que els indicadors de seguretat se situen en “una ràtio de 56,3 fets per 1.000 habitants, molt per sota de la del conjunt de Catalunya amb 78,1 fets”. En concret en el darrer anys es va passar de 5.188 fets penals a 5.394, els delictes contra el patrimoni van augmentar un 5,9% , passant de 4.484 a 4.747, també es va produir un increment del 4% dels robatoris en força als domicilis, però els de violència i/o intimidació va rebaixar-se de 169 a 125. Els delictes contra les persones va incrementar-se un 6,1%, però van reduir-se les agressions i abusos sexuals, passant de 33 a 31. En quant al maltractament en l’àmbit de la llar també es van produir menys casos, passant de 34 a 27, fet que suposa la reducció d’un 20,6% respecte l’any 2022.

Les ocupacions d’immobles van passar de 48 a 38, un 20,8% menys. Segons dades de la Policia Local, durant el 2022 va haver-hi 51 accidents de trànsit, mentre que al 2023 se’n van comptabilitzar 399. També van disminuir un 47% els ferits lleus, passant dels 232 als 124 el (2023. En canvi, els ferits greus es van mantenir pràcticament igual, passant de 8 l’any 2022 a 9 l’any 2023 (+12,5%). Durant el 2023 es va produir una víctima mortal en accident de trànsit.

L’alcalde va destacar que “la percepció de la ciutadania sobre la seguretat és bona”, mentre que el tinent d’alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell va recordar que en breu s’incorporaran “onze nous agents i el nostre objectiu és acabar acostar-nos al centenar d’efectius”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins