Societat

RIPOLL

El govern espanyol demana explicacions a l’alcaldessa per la gestió del padró

El govern espanyol dona vint dies a l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, perquè enviï un informe exhaustiu sobre la gestió del padró al municipi. Segons avança l’ACN, el delegat de l’executiu espanyol a Catalunya, Carles Prieto, ha demanat explicacions a l’alcaldessa a causa de les informacions de les últimes setmanes, segons les quals hauria modificat el procés i els protocols d’empadronament amb l’objectiu de dilatar-los al màxim. El govern espanyol dona vint dies hàbils al consistori perquè expliqui com exerceix aquesta competència i com es compleix la normativa estatal vigent. També sol·licita dades específiques sobre com s’estan tramitant els expedients, quins requisits s’exigeixen per empadronar-se i quin és el termini de resolució de les peticions. 

En una atenció als mitjans posterior a la Junta Local de Seguretat de l'Hospitalet de Llobregat, Prieto ha explicat que la subdelegació del govern espanyol a Girona ha enviat la carta a l'Ajuntament de Ripoll a instàncies seves per coneìxer el detall de l'actuació municipal al voltant dels empadronaments. "Volem veure si es compleix la legalitat, i els hem donat 20 dies perquè expliquin com es fan els procediments i si estan reglats segons la jurisdicció vigent", ha detallat. La documentació hauria de determinar si els terminis "estan justificats" després de detectar retards. En cas que no hi hagi resposta o que no s'ajusti a la legislació, es traslladarà la situació a l'advocacia de l'Estat per conèixer quins són els següents passos a seguir. Prieto s'ha mostrat amoïnat pels "discursos d'odi contra la convivència", més encara quan, destaca, la nostra societat cada cop és més diversa i plural. "Discursos com el de l'alcaldessa de Ripoll em preocupen, com també els d'alguns representants del Partit Popular que governen en comunitats autònomes, algunes amb Vox", ha afegit.

L'alcaldessa de Ripoll ha respost a aquest requeriment amb diverses piulades a la xarxa X (abans Twitter). "El govern espanyol, que incompleix reiteradament la seva pròpia llei d'estrangeria, ara vol fiscalitzar el govern de Ripoll", diu en una d'elles. En una altra, que acompanya amb una imatge de cadàvers de persones immigrants en l'intent de saltar la tanca de Melilla el 2022, afirma: "Els co-responsables d'això, diu que han enviat una carta a Ripoll per investigar si vulnero drets humans...No teniu vergonya. Més ordre i menys efecte crida". I en una tercera piulada ha manifestat: "El govern espanyol que es preocupi d'espanya i deixi en pau Catalunya". 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Senat d’Arizona aprova derogar la llei de 1864 que prohibeix l’avortament

barcelona
societat

Ripollet organitza un dinar setmanal amb gent gran per combatre la solitud

Ripollet

Canvi del model d’atenció als infants en risc social a Rubí

RUBÍ

Segons un estudi, el 14,9% d'infants es van sentir sols durant el confinament

GIRONA
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia