Societat

Denuncien la presència d’un vaixell de prospeccions a la zona del golf

L’Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí, que aglutina una quarantena d’entitats de diversos àmbits ( associacions del sector turístic, la navegació, i entitats ecologistes i conservacionistes, entre d’altres), ha enviat una carta al conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, on li demana explicacions sobre la presència del vaixell Glomar Vantage que, segons afirmen en el comunicat en les últimes setmanes s’ha vist treballant a la zona del Golf de Roses on està previst que s’ubiqui el PLEMCAT, projecte impulsat pel Govern de la Generalitat.

“Per la informació que tenim, aquest vaixell hauria estat fent treballs de prospecció geofísica en relació a l’eòlica marina al Golf de Roses, en la zona -recordem- de més elevada biodiversitat de la Mediterrània Occidental, en una àrea envoltada d’espais protegits i damunt d’una zona de reserva de pesca per a una gestió sostenible dels caladors”, exposen.

En aquest sentit, els opositors al parc eòlic marí pregunten al conseller quines tasques ha estat fent l’embarcació i si tenen a veure amb la plataforma que impulsa el Govern. També volen saber si l’ha contractat la Generalitat o alguna empresa “col·laboradora” i si compta amb les autoritzacions pertinents per fer aquest tipus de tasques.

Per altra banda, l’entitat pregunta si s’han avaluat els impactes ambientals que pugui generar l’activitat del vaixell i per què la Generalitat “no ha anunciat ni explicat públicament la feina que fa aquest vaixell, com sí que va fer el govern regional de Normandia, a França, quan el mateix vaixell hi va fer prospeccions per a la implementació d’un parc eòlic a la zona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona