Societat

societat

El govern espera la proposta dels pagesos per reduir les restriccions d’aigua

Mascort assegura que estan treballant en les reivindicacions del sector després de les protestes d’aquesta setmana

El govern espera rebre una proposta dels pagesos per avaluar com flexibilitzar les restriccions a la ramaderia i l’agricultura per la sequera, tal com es va comprometre també arran de les protestes d’aquesta setmana a Barcelona i de la trobada que representants de la platorma F6 van mantenir amb el president, Pere Aragonès, i el conseller d’Acció Climàtic, David Mascort, dimecres al Palau de la Generalitat. De fet, ha sigut el mateix Mascort, en un acte de l’Assemblea Ciutadana pel Clima a Girona, qui ha explicat que, fruit dels compromisos de la darrera Taula Agrària, celebrada aquest divendres, amb els dos principals sindicats i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, els pagesos “faran una proposta i analitzarem com ens la podem fer nostra”, tot recordant que aquesta proposta “lliga amb les reivindicacions de la plataforma” F6, que va impulsar la mobilització dels pagesos amb la marxa de tractors dimecres passat. El conseller ha exposat que, tenint en compte que “tots els sectors han de fer un esforç”, l’objectiu és arribar a un acord perquè les restriccions no siguin “tan dures”, ja que el Pla Especial de la Sequera les fixa en un 80% per a l’agricultura i en un 50% per a la ramaderia. “Hem de veure com ho modulem”, ha afirmat.

El conseller ha volgut empatitzar amb les reivindicacions assegurant que no es pot demanar “paciència” als pagesos, que preveuen més mobilitzacions aquest cap de setmana i dimarts que ve, i defensa que treballen per atendre les seves reivindicacions.

De fet, un dels acords arribats entre Aragonès i Mascort amb els pagesos mobilitzats aquesta setmana durant la reunió mantinguda dimecres. després de l’entrada de tractors a Barcelona, va ser convocar en deu o quinze dies una jornada de negociació sobre les seves reivindicacions amb els portaveus que triïn més enllà dels dirigents dels sindicats agraris que no accepten com a portaveus seus.

A part de reduir les restriccions per la sequera, els pagesos han reclamat aquests dies l’arribada de més ajuts i la reducció de la burocràcia, que Mascort ha recordat que aviat es posarà en marxa la finestreta única.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Arrenca la fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica a Avià

Avià
GIRONA

Multen el Fòrum Gastronòmic per haver deixat aparcar a la Devesa

GIRONA

Adjudicades les obres de l’eix que potenciarà la mobilitat entre Girona i Salt

salt
Societat

Aquesta nit, la Cremada del Dimoni, a les festes de Badalona

Badalona

Dimiteix la directora de l’institut Duc de Montblanc a qui docents acusaven d’assetjament laboral

RUBÍ
Societat

L’escorxador de Falset es convertirà en un establiment de manipulació de caça major

Falset
urbanisme

Primeres obres del pressupost de Barcelona, a la Barceloneta

barcelona

El Ter recupera el cabal ambiental, de 2.000 litres per segon

susqueda
SOCIETAT

Desgel de les glaceres i aigua pluvial reaprofitada a Temps de Flors

girona