Societat

societat

Ferrocarrils adaptarà l’Espai de la via mètrica de Martorell per acollir visites del Tren de l’Ensenyament

Amb les actuacions la nau de vehicles històrics d’FGC assolirà el màxim potencial com a espai pedagògic

Es preveu que les obres s’iniciïn el segon trimestre d’enguany

L’espai de la via mètrica, que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) té a Martorell, s’adaptarà per acollir visites d’escolars en el marc del programa del Tren de l’Ensenyament i ser més accessible. FGC ha licitat les obres per engrandir el centre de preservació de vehicles històrics de la línia Llobregat-Anoia d’FGC. L’actuació completarà el projecte concebut originalment i permetrà a aquesta nau de vehicles històrics assolir el màxim potencial com a espai pedagògic. El president de Ferrocarrils, Toni Segarra i Barreto, assegura que “la millora d’aquest espai ens permetrà incorporar-lo, durant el curs vinent, dins del programa d’activitats del Tren de l’Ensenyament, una iniciativa amb la qual transmetem als escolars la importància del tren com a mitjà de transport públic i els inculquem des de ben menuts els valors del tren i del transport públic”.

Les obres consistiran en la construcció d’un altell a tres metres d’alçada a l’interior de la nau que permetrà ampliar-ne la superfície útil 177m2 i oferir una millor experiència a les persones visitants, que podran veure els vehicles des d’una alçada superior així com visitar exposicions ubicades al mateix altell. Per garantir-ne l’accessibilitat, s’instal·laran dues escales i una rampa per accedir-hi. L’actuació també contempla la urbanització dels espais exteriors adscrits a l’edifici. Concretament, es prolongarà el paviment d’accés a la nau i s’equiparà una petita zona de pícnic per a les visites escolars.

Els treballs, amb un termini d’execució de 17 setmanes, han sortit a licitació per un import de 329.000 euros (abans d’IVA) i està previst que comencin el segon trimestre d’aquest any.

L’Espai de la via mètrica, situat al costat de l’estació de Martorell Central, acull una vintena de locomotores, cotxes i vagons que van donar servei a la línia Llobregat-Anoia al llarg del segle XX, tant de viatgers com de mercaderies, i que són testimoni de l’evolució del transport ferroviari de Catalunya. Els vehicles que s’hi preserven estan catalogats com a patrimoni històric i han estat restaurats per Ferrocarrils. L’Espai de la Via Mètrica es pot visitar gratuïtament amb reserva prèvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat