Societat

societat

Badalona vol que la Generalitat pagui les inspeccions dels habitatges afectats per l’esfondrament

Asseguren que el conveni entre administracions per a les inspeccions dels 420 habitatges de l’illa de cases afectada podria estar enllestit aviat

L’Alcalde badaloní es reunirà a la tarda amb els veïns

L’esfondrament parcial d’un edifici d’habitatges a Badalona el passat 6 de febrer, al carrer Canigó número 9, en què van morir 3 persones continua portant cua. L’Ajuntament i la Generalitat han avançat en la redacció del conveni per inspeccionar en profonditat els 420 habitatges de l’illa del carrer Canigó, Llefià i Ausias Marc. El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Dani Gracia, en declaracions a ACN, diu que “ja hi ha els primers esborranys” i espera que en les pròximes hores es pugui arribar a un acord: “No podem perdre ni un segon”. Ara per ara, el principal escull és el finançament i des de l’Ajuntament fan pressa a la Generalitat perquè “respongui positivament” a la petició que se’ls fa perquè sigui aquesta administració la que n’assumeixi els costos.

Des de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya s’explicava divendres que s’havia ofert fer d’enllaç amb els col·legis professionals perquè fossin les comunitats de veïns les que engeguessin aquest processos d’inspecció i diagnosi estructural dels edificis. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, discrepa i creu que no hi ha debat sobre el finançament d’aquests treballs. “El que demanem és que duguin a terme la seva competència, que és la inspecció d’edificis”, ha etzibat Albiol. Per a l’alcalde, això és el més urgent en aquests moments per donar tranquil·litat a les més de 400 famílies que viuen en la mateixa illa de cases de l’edifici esfondrat perquè no es torni a repetir una situació com aquesta: “És la màxima prioritat”.

D’altra banda, Albiol es reunirà aquest mateix dilluns amb els inquilins dels 420 habitatges de l’illa dels carrers Canigó, Llefià i Ausias Marc per explicar-los les passes que s’estan fent i per transmetre’ls que l’administració local “està a sobre” del problema. Tots els blocs d’aquesta illa es van construir a finals dels 50 per un mateix promotor i una de les hipòtesis sobre l’esfondrament són deficiències en els forjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot