Societat

cultura

Barcelona crearà una comissió d’estudi per fomentar el català en l’àmbit digital

La mesura aprovada al ple municipal és iniciativa dels republicans i pretén promoure l’ús del català entre els joves

Ha rebut el vot a favor de tots els grups tret del PP i Vox

Barcelona crearà una comissió d’estudi per saber quin és l’estat actual de la llengua catalana en l’entorn digital, i fomentar-ne l’ús entre les generacions més joves. S’ha aprovat aquest divendres al ple de l’Ajuntament, gràcies al vot de tots els grups tret del PP i Vox, que hi han votat en contra. És una iniciativa dels republicans, del mes de desembre que pretén estudiar l’estratègia municipal per revertir la situació actual. La comissió haurà d’analitzar, per exemple, nous formats audiovisuals com vídeopodcasting i també videojocs i creadors de continguts. A banda, s’estudiaran projectes d’èxit en altres territoris i el paper dels mitjans de comunicació públics amb relació al foment de l’ús del català entre els joves, en el seu consum cultural, informatiu o d’entreteniment.

La comissió estarà presidida per Elisenda Alamany (ERC) i tindrà com a vicepresidenta Maria Eugènia Gay (PSC). En total, estarà integrada per dos regidors de cadascun dels grups municipals. Es preveu fer fins a cinc sessions i podrà haver-hi compareixences d’experts. La darrera sessió serà la de conclusions, on es presentarà l’informe i hi intervindran els grups municipals. Un cop presentades les conclusions, la comissió s’extingirà.

Nova estratègia per fomentar el català

Alamany ha assenyalat que Barcelona, com a capital del país, ha de desenvolupar una nova estratègia tenint en compte que el català és “residual” en alguns dels districtes de la ciutat. “Si volem protegir la nostra identitat cal vetllar també per aquells aspectes als quals s’hi accedeix amb el mòbil”, ha dit la líder republicana. Al seu torn, Gay ha dit que la creació de la comissió ve formulada a petició d’Esquerra i ha agraït la iniciativa dels republicans. L’àmbit d’actuació de la comissió, ha apuntat, tindrà en compte quatre paraules clau: “Evidència, estratègies, col·laboració i seguiment”. Junts ha assegurat que la tecnologia no és el problema del català sinó una oportunitat per millorar-ne l’ús social, especialment entre els joves. BComú també s’ha sumat a la resta de grups que han lloat la creació d’aquesta comissió.

Precisament aquesta setmana ERC i PSC van anunciar un acord pressupostari i un dels punts pactats és la creació de l’Oficina de la Llengua Catalana, un espai d’atenció a la ciutadania per fer del català llengua d’ús social generalitzat a la ciutat, amb 4 milions d’euros



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins