Societat

Societat

Enderroquen un nou conjunt de barraques al voltant del Besòs a Montcada

L’Ajuntament, en coordinació amb el Consorci del Parc de la Serralada de Marina i Seprona posen en marxa un dispositiu

Volen evitar que proliferin espais que s’utilitzin com infrahabitatges i zones de comerç submergit

L’Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), en coordinació amb el Consorci del Parc de la Serralada de Marina i Servei de Protecció de la Naturalesa(Seprona) han posat en marxa aquest dilluns un dispositiu per enderrocar noves construccions il·legals aparegudes a la pollancreda de Sant Pere de Reixac, bosc de ribera a tocar amb l’assentament de barraques al Besòs. Es tracta d’un espai amb un total de 4 hectàrees de terreny on recentment hi ha aparegut runa i construccions. Segons fonts municipals, hi ha una vintena de parcel·les, on no hi viu ningú tot i que sí que s’ha comptabilitzat una desena d’animals, entre gossos i gallines. S’ha decidit actuar per evitar que s’acabi utilitzant amb diverses funcions, des de residència fins activitats relacionades amb l’economia submergida.“Comencem amb el procés per eradicar els assentaments il·legals, que cada cop estaven proliferant més; a la zona de la pollancreda fa un any gairebé no hi havia res i en pocs mesos s’ha ocupat pràcticament tota la zona”, ha assegurat des de la zona l’alcalde, Bartolo Egea. Segons el regidor de la Policia Local, David Zambrana, es porta “un control exhaustiu perquè els assentaments no creixin”. En aquesta línia, el presidenta de l’Àrea de Territorial del consitori, Andreu Iruela, ha apuntat que “aquesta és la primera d’altres actuacions que vindran, no pararem fins que la zona estigui neta i cal que la Generalitat assumeixi les seves competències per tal d’eradicar el barraquisme al Besòs i elaborar el full de ruta, no podem esperar més”.

Es preveu que l’actuació, que ha començat aquest dilluns a primera hora del matí, s’allargui durant tota la jornada o fins i tot diversos dies. Participen en el dispositiu l’agrupació de Defensa Forestal La Serralada, la policia local de Montcada i els Mossos d’Esquadra. El consistori ha arribat a un acord amb l’empresa Tersa i tot el que es retiri de la zona es portarà al polígon la Ferreria –al lloc hi havia la incineradora, que va tancar al 2004– on es farà el triatge dels materials .

Dues persones van morir en aquesta zona al gener de 2022 intoxicades pel fum d’un braser. Al novembre de 2023 també es va produir un altre incendi, aquest cop sense ferits ni víctimes mortals, a la zona d’horts i construccions il·legals. Des del consistori es va tornar a demanar a la Generalitat que es busqui una solució a la problemàtica del barraquisme a la llera del Besòs. l’Ajuntament està a l’espera de l’elaboració d’un pla de gestió per determinar quines accions cal dur a terme a la zona, un pla en el que hi intervenen diferents administracions. El Consorci del Besòs té l’encàrrec d’elaborar aquest projecte, a instàncies de la Comissió Tècnica de gestió del barraquisme a la llera del Besòs, formada per consistori i Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona