Societat

societat

La Generalitat promou el cicloturisme segur amb una jornada a Girona

L’objectiu de la trobada ha estat donar eines als diferents agents vinculats al sector turístic per gaudir de la bicicleta amb seguretat durant els períodes de vacances

La seu de la Generalitat a Girona ha acollit aquest migdia una jornada per promoure el cicloturisme segur, adreçada a agents del sector turístic perquè siguin coneixedors i transmissors de les eines que els cicloturistes tenen a l’abast. La delegada del govern a Girona, Laia Cañigueral, ha ressaltat que “des de la Generalitat treballem perquè les persones que practiquin el ciclisme o que vinguin a gaudir del cicloturisme a casa nostra, ho puguin fer amb garanties de seguretat. És important que les persones que esteu relacionades amb el sector turístic conegueu de primera mà totes les eines que posem al seu abast, perquè sou qui hi teniu el contacte directe. Els que els podeu assessorar i informar quan s’acosten als vostres establiments o punts d’informació per gaudir d’unes vacances segures sobre rodes”.

La Generalitat reforça així el compromís per garantir una pràctica ciclista segura, que ja es va materialitzar l’any passat amb el projecte #ciclismesegur, una prova pilot que es va dur a terme les comarques gironines i que va sorgir de la Comissió de treball transversal sobre la seguretat ciclista en carretera. Aquesta iniciativa va consistir en cinc jornades celebrades a Banyoles, Palafrugell, Girona, la Vall d’en Bas i Blanes, adreçades a clubs i entitats esportives del territori, en les quals es van tractar situacions relacionades amb la seguretat viària.

En aquest sentit, Cañigueral ha agraït la feina feta “una vegada més a Girona hem estat pioners. Vull agrair a totes les persones que han fet possible aquesta feina conjunta i aquest treball departamental per aconseguir que practicar aquest esport i activitat física sigui més segur”.

La jornada celebrada avui també ha comptat amb les presentacions, eines i consells del cos d’Agents Rurals que han explicat l’actualització del Pla Alfa i els escenaris de risc que podem trobar en el medi natural. Per la seva banda, el cos de Mossos d’Esquadra han donat consells de seguretat i el SEM ha explicat els recursos sanitaris existents i quines són les pautes a seguir en cas d’accident. També del Servei Català de Trànsit, la Federació Catalana de Ciclisme i BikeOn hi han participat: han donat a conèixer la primera aplicació de seguretat per a ciclistes d’àmbit mundial, que permet notificar la presència de ciclistes en temps real, demanar ajuda a ciclistes propers, notificar incidències a la via, detectar caigudes o seguir en directe un contacte per seguretat.

A banda d’aquestes iniciatives la Comissió de treball transversal sobre la seguretat ciclista en carretera també està treballant en altres projectes, com és la detecció de punts d’alta sinistralitat ciclista per tal de poder reforçar les mesures de seguretat amb senyalització vertical i marques viàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona