Societat

22 treballadores de l’Ajuntament han demanat el permís menstrual des del 2022

L’Ajuntament de Girona es va convertir, al juny del 2021, en pioner a l’hora d’aprovar un permís menstrual. D’aquesta manera, permet que aquelles treballadores que pateixin dolors durant el cicle puguin agafar-se vuit hores -seguides o no- i que les recuperin al llarg del següent trimestre.

D’ençà que la mesura es va implantar, hi ha hagut 22 treballadores que han fet ús d’aquest permís flexible. En alguns casos, en més d’una ocasió. Perquè en total, el permís -que es cursa telemàticament a través de la intranet- s’ha sol·licitat 26 vegades, amb una durada acumulada de 119 hores i 33 minuts.

El tinent d’alcaldia de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania, Sergi Font, posa en relleu que el permís dona “tranquil·litat” a les treballadores que pateixen “un dolor incapacitant” durant la menstruació. “Saben que poden agafar-se aquelles hores que necessitin i retornar-les més endavant; i això també ajuda que l’ambient de treball sigui més òptim”, subratlla.

Per a Sergi Font, les dades també demostren que les treballadores que en algun moment han necessitat agafar-se el permís “hagin agraït poder-ne fer ús”. “Es tracta d’una cosa tan bàsica com del fet de poder-te quedar a casa o bé deixar de treballar perquè el dolor menstrual t’ho impedeix”, explica el tinent d’alcaldia. Per això, Font anima altres administracions, i també les empreses, a incloure’l als seus convenis.

Dels 1.302 treballadors que té l’Ajuntament de Girona, més de la meitat són dones (721). D’aquestes n’hi ha 272 que tenen menys de 50 anys.

Quant a la resta del territori, un total de 394 treballadores públiques de la Generalitat s’han acollit al permís menstrual que es va anunciar l’octubre del 2022 i que consisteix a un règim de flexibilitat horària recuperable en cas de menstruació o menopausa amb afectació a la salut. Segons dades de la pròpia administració pública obtingudes per l’ACN per una petició de transparència, es tracta de prop d’un 0,3% del total de 132.064 dones que treballen a la Generalitat. La gran majoria de les empleades que s’hi han acollit són docents, 298.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins