Societat

El Vívid 2024 posarà amb valor el paper de les dones del vi de l’Empordà

El festival de l’enoturisme oferirà a l’abril una seixantena de propostes originals

S’inaugurà a Capmany amb el tast «10 dones 10» que permetrà conèixer amb profunditat una desena de vins elaborats per viticultores, enòlogues i sommeliers empordaneses

Del 5 d’abril a l’1 maig se celebrarà l’onzena edició del festival Vívid, un mes d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com del centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà. El Vívid s’ha consolidat com un dels esdeveniments enoturístics més importants que es duen a terme actualment a Catalunya.

Avui a Girona s’ha presentat la programació del festival del 2024. L’acte ha comptat amb la participació de Jordi Masquef, vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Carme Casacuberta, presidenta del Consell Regulador de la DO Empordà i Joan Plana, vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. En el marc de la presentació també s’ha dut a terme un tast de l’activitat «10 dones 10» a càrrec de Romina Ribera, de Glops d’Història, com a mostra de la varietat d’activitats que els participants al Vívid podran gaudir.

Dones del vi

El Vívid programa aquest any diverses activitats per posar en valor la contribució de les dones del vi de l’Empordà. El festival s’inaugura a Capmany amb el tast «10 dones 10», conduït per Glops d’Història, que permetrà conèixer amb profunditat una desena de vins elaborats per dones vinculades a aquest sector entre les quals hi ha viticultores, enòlogues i sommeliers, entre d’altres. Una altra de les propostes d’aquest àmbit tindrà lloc a l’Auditori Caputxins de Figueres amb el concert de la cantant Sara Roy maridat amb vins elaborats per dones de l’Empordà o la sessió entre vinyes i monuments megalítics, a Mas Marès, per conèixer i activar els punts energètics de la dona mitjançant el moviment i la dansa.

Tastos singulars

La programació del Vívid inclou tastos excepcionals que només tenen lloc durant el festival enoturístic de l’Empordà. Un dels tastos més singulars tindrà lloc a Figueres a càrrec de la sommelier Laura Masramon que proposa l’activitat «Vi i Dalí», una experiència enogastronòmica que té lloc a la casa familiar Mas Roger, on el geni empordanès va viure des dels 8 anys i fins que va marxar amb Gala a París. Al Monestir de Sant Pere de Rodes, s’ha programat un tast a cegues i teatralitzat que serà guiat per tres personatges històrics. Sk Kayak ofereix un tast de vins molt especial per poder descobrir els vins de la Ruta del Vi DO Empordà través del joc de taula «Gamifitast» que es pot completar amb un guiatge enoturístic en caiac. I, dins d’aquest àmbit, els cellers Vinyes d’Olivardots i Mas Llunes programen tastos exclusius per tastar deu anyades del seus vins Blanc de Gresa i Rhodes, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona