Societat

PERALADA

Alerta Solidària denuncia que un activista empordanès queda exclòs de l’amnistia

Alerta Solidària denuncia en un comunicat que la Llei d’Amnistia deixa fora l’independentista empordanès condemnat a dos anys i quatre mesos de presó perquè les esmenes negociades per ERC i Junts, no contemplen el delicte de coaccions. L’activista, de nom Joan i natural de Peralada, ha estat recentment condemnat per un delicte de coaccions perquè, segons el relat judicial, va insultar, colpejar i pintar una creu en una bandera espanyola que duia una dona que es manifestava a favor de la monarquia durant la visita que el rei Felip VI va fer a Barcelona el 9 d’octubre del 2020.

Segons Alerta Solidària, l’activista empordanès no ha importat als partits independentistes que han negociat la Llei d’Amnistia amb el govern de Pedro Sánchez. “Vam alertar a ERC i Junts que el text de la llei, sota la interpretació interessada d’un jutge, deixa fora de l’amnistia el Joan. Vam fer notar que el text no explicita el delicte de coaccions i vam sol·licitar que esmenessin aquest error. Han procurat blindar el text per salvar els encausats de Tsunami Democràtic, han ampliat la temporalitat per salvar Francesc Homs i han passat olímpicament del Joan”, manifesten en el comunicat.

L’entitat denuncia que tant el primer text de la llei com les negociacions posteriors no fan explícit el delicte de coaccions, que considera que hauria de “quedar emparat” per l’amnistia. “Han procurat de nou pels de sempre i han mostrat quin és el grau d’importància que donen als de baix”, denuncia Alerta Solidària. “Confessem la decepció dels qui hem seguit el cas i acompanyem en Joan. És l’estat anímic compartit amb els seus pares. No així el que sent el principal afectat, que explica que no pot sentir-se decebut respecte d’aquells en qui ja no confiava”, continua el comunicat.

Alerta Solidària lamenta “profundament” que ERC i Junts hagin “desatès aquesta oportunitat” i hagin “negligit” les diverses peticions que han rebut en aquest sentit. “Nosaltres continuarem batallant, amb Amnistia o sense, per les desenes d’activistes amb procediments penals oberts, per la solidaritat amb en Pablo Hasel i per enfrontar-nos a l’Estat que no ha desmantellat ni una sola de les eines repressives al seu abast. No, la repressió no s’acaba. Ho tornaran a fer i nosaltres no fallarem”, conclou el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins