Societat

SALT

El Punt de Suport al Voluntariat de celebra els 10 anys

Calculen que en aquest temps prop d’un miler de persones s’han interessat per destinar part del seu temps a una entitat o activitat de manera altruista

El Punt de Suport al Voluntariat (PSV) de Salt celebra els deu anys des de la seva creació i ho fa estrenant nova web municipal, que té l’objectiu de facilitar l’accés a la informació d’aquest servei municipal que promou la solidaritat entre la ciutadania del municipi. La nova pàgina web es pot visitar i permet trobar els diversos projectes que estan en marxa i es pot col·laborar fent de voluntari amb les entitats i activitats que s’ofereixen.

En aquesta primera dècada de funcionament, el Punt de Suport al Voluntariat calcula que s’han atès a més d’un miler de persones que han decidit donar part del seu temps per una causa altruista. Actualment hi ha deu entitats vinculades al projecte de voluntariat de Salt i són l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), Associació de Donants de Sang, l’entitat Azahara, Càritas, Casal dels Infants, el Consorci per la Normalització Lingüística, l’associació DOTA, Fundació Atenea, Fundació Catalana de l’Espai o el Grup ATRA. El PSV també manté contactes amb altres entitats i/o projectes que participen de manera puntual o que estan preparant projectes i/o accions de voluntariat i que ben aviat es poden incorporar entre els serveis oferir als nous voluntaris.

Aquesta varietat d’entitats permeten tenir projectes d’àmbits diversos, des de l’educació fins a projectes de cohesió social, passant per al medi ambient, la promoció de la llengua catalana així com espais formatius o de sensibilització. Des del Punt de Suport al Voluntariat es tenen en marxa una trentena de projectes amb un reforç especial en l’àmbit de l’acció social, la infància i joves.

Durant aquests 10 anys s’ha treballat amb entitats del municipi, institucions, centres educatius i ciutadania per augmentar la vinculació ciutadana amb el voluntariat social del territori. La seva tasca continua oferint informació sobre el voluntariat, orientant a les persones interessades a les entitats o projectes que els hi encaixen en el seu dia a dia, oferint formacions anuals i xerrades a centres educatius i altres recursos del municipi.

Per això ara que aquest servei arriba a la seva dècada d’història, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, agraeix de manera especial “el més d’un miler de persones que al llarg d’aquest temps han volgut participar fent de voluntari a alguna entitat del poble, cedint una mica del seu temps de manera desinteressada per a projectes que milloren el poble”.

En la mateixa línia, la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Acció Social i Ciutadania, Fanny Carabellido, assenyala que “entenem el voluntariat com el conjunt d’accions que porten a terme les persones que dediquen una part del seu temps lliure a realitzar un servei a altres o a la comunitat, d’una manera solidària, per voluntat pròpia i de manera altruista, establint un compromís personal per contribuir a la transformació i a la millora de la societat”. Carabellido recorda, a més, que “el servei es va posar en marxa en l’altre etapa que vaig ser regidora municipal i és una satisfacció veure la bona feina que ha fet fins ara i poder celebrar ara l’aniversari dels deu anys de funcionament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins