Societat

societat

Vuitanta obres opten als Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona 2024

Un total de 80 obres realitzades durant el 2023 a la demarcació de Girona s’han presentat a la 26a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona que organitza la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). De les 80 propostes, 44 opten al premi a la categoria Arquitectures, 17 a Interiors, 4 a Paisatges i 15 a Efímers.

El jurat està format per l’arquitecta Izaskun Chinchilla, que és la presidenta, i les arquitectes Anna Noguera i Silvia Blanco com a vocals. Els projectes també opten al Premi de l’Opinió que decideix la ciutadania a través del seu vot electrònic en el web www.premisarquitecturagirona.cat. El període per votar començarà el dimecres 3 d’abril i es tancarà el dimecres 24 d’abril.

El dijous 25 d’abril s’anunciaran les obres seleccionades pel jurat, mentre que el divendres 7 de juny es faran públics els premiats en un acte obert a la ciutadania que tindrà lloc a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, a Girona.

Dels 44 projectes presentats a Arquitectures 21 són restauracions o reformes i 23 són obra nova. Per tipologia, 32 són habitatges unifamiliars i un és plurifamiliar; cinc equipaments (centres culturals, centre cívic, centre esportiu i educatiu), dos hotels, unes oficines i un centre comercial. Per ubicació, 17 es troben al Baix Empordà, set al Gironès, set a l’Alt Empordà, sis a la Garrotxa, tres a la Selva, dos al Ripollès, un al Pla de l’Estany i un a la Cerdanya.

La responsable de Cultura i tresorera de la Demarcació de Girona del COAC, Sílvia Musquera, explica que la gran majoria d’obres presentades són de promoció privada, especialment d’habitatge unifamiliar aïllat, mentre que hi ha molt poca presència d’obres promogudes per l’administració pública com poden ser equipaments o altres usos col·lectius. També destaca que, des de fa uns anys, s’ha vist augmentada la participació de projectes de rehabilitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona