Societat

societat

L’exposició ‘Recs: Banyoles i l’aigua’ torna a Can Tarradas

El consistori té previst que l’exposició iniciï un període d’itinerància que la portarà a diferents municipis per tal de donar a conèixer el lligam de Banyoles amb l’aigua

L’Ajuntament de Banyoles recupera l’exposició ‘Recs: Banyoles i l’aigua’ que es convertirà en la mostra permanent que ocuparà l’espai expositiu Can Tarradas fins que comencin les obres per adequar l’edifici com a Centre d’Art amb criteris d’eficiència energètica. La mostra es podrà visitar a partir de demà, dijous, de les nou del matí a les vuit de la nit entre setmana i els matins dels caps de setmana.

L’exposició presenta diverses novetats en aquesta reestrena de la mostra que ja es va poder visitar durant els mesos de març a octubre de l’any passat. Algunes de les novetats han estat la millora de la sonorització de l’exposició així com la col·locació de diferents codis QR que dirigiran a les persones als textos complementaris dels diferents blocs que composen la mostra. A més, el consistori té previst que l’exposició iniciï un període d’itinerància que la portarà a diferents municipis per tal de donar a conèixer el lligam de Banyoles amb l’aigua.

Aquesta mostra serà la darrera que es podrà visitar a l’espai municipal Can Tarradas abans que tanqui les seves portes per donar pas a les obres de remodelació de la planta baixa i les 4 plantes de l’edifici per tal d’adequar-lo com a Centre d’Art amb criteris d’eficiència energètica. Un cop finalitzada la reforma de l’interior de l’edifici, en els que també s’hauran de tenir en compte la millora de l’accessibilitat, l’espai acollirà la col·lecció Gimferrer com a fons permanent.

Més de 50 metres de plafons, audiovisuals i escenografies

En l’exposició, la vinculació dels recs amb la ciutat s’explica a través d’un recorregut lineal de 52 metres de plafons, que es complementen amb audiovisuals, maquetes i escenografies. L’explicació de la mostra s’estructura a través de set grans blocs: Un gran mullader; Carolingis, monjos i jurats; L’aigua encaminada; L’aigua fèrtil; L’aigua feinera; L’aigua riallera; i Tornen els recs.

A través d’aquests blocs, es mostra l’estany i la seva geologia, el monestir i la propietat de les aigües, la construcció dels recs, els múltiples usos agrícoles, industrials o de lleure que s’han fet dels recs al llarg de la història així com la recuperació que s’ha fet en els darrers anys dels recs per retornar-los al paisatge urbà.

El comissari d’aquesta exposició, la museografia de la qual ha anat a càrrec de l’estudi Oliver Gràfic, és el socioecòleg Ramon Folch. La mostra la produeix l’Ajuntament de Banyoles i una part ha estat patrocinada per les empreses Agbar, Aigües de Banyoles, Bonpreu Esclat i Vidresif.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA