Societat

TOSSA DE MAR

El sector turístic s’afegeix a la compra de la dessaladora de Lloret

El sector turístic de Tossa de Mar s’ha afegit a la compra mancomunada de la dessaladora de Lloret de Mar, que permetrà omplir les piscines dels seus establiments el proper estiu. Aquest dimecres hi ha hagut una reunió entre els empresaris de les dues localitats, que ha acabat amb l’acord que entre el Gremi d’Hotelers de Lloret de Mar i l’Associació Professional d’Empresaris d’Hostaleria de Tossa de Mar (APEH) per afegir-se a la compra de la dessaladora. El president de l’APEH, Francesc Zucchitello, assenyala que estan molt contents i que de les 580 empreses que animen a afegir-se a la iniciativa, 35 tenen una “urgència” per poder tenir aigua aviat. En els propers dies, Blanes decidirà si se suma, o no, a la proposta.

La reunió entre els empresaris turístics i l’Ajuntament de Tossa de Mar i els seus homòlegs de Lloret, s’ha fet aquest dimecres al matí. Zucchitello lamenta l’actitud de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i ha remarcat que sense tots els serveis en marxa a l’estiu “no som res”. Per això, assenyala el president de l’APEH, s’ha arribat a l’acord de participar en la iniciativa d’aquesta compra mancomunada de la dessaladora, que en total té un cost d’1,5 milions d’euros.

Fa prop d’un mes que es va saber que els empresaris de Lloret de Mar comprarien aquesta infraestructura mòbil, que té capacitat per tractar 50 metres cúbics d’aigua per hora. Aleshores ja van fer saber la seva voluntat d’estendre el model arreu de la Costa Brava. El pagament es farà de manera proporcional al nombre d’habitacions que tingui l’hotel o de les parcel·les del càmping i comportarà una despesa addicional pel transport de l’aigua, entre d’altres.

En aquest sentit, Zucchitello ha assenyalat que en la majoria de casos s’hauran de “menjar amb patates” aquest cost afegit perquè les habitacions ja fa temps que s’estan promocionant a un preu determinat. Tot i que els ajuntaments no està previst que participin directament de la compra de la dessaladora, sí que es contemplen ajudes al sector.

Blanes, a l’espera

Per altra banda, els empresaris del sector turístic de Blanes estan estudiant la possibilitat d’afegir-se a la iniciativa, tot i que encara s’està discutint. Des del sector han explicat a l’ACN que tot just aquest dimarts els van explicar la proposta i ara cal valorar si s’hi acaben sumant. L’Ajuntament també confirma que es valora l’opció, però que encara no està tancat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat