Societat

seguretat

Més agents de la Guàrdia Urbana i més noves tecnologies per millorar la seguretat

La presència policial als carrers passarà dels vint agents de proximitat actuals a una seixantena

La Guàrdia Urbana de Tarragona incrementarà la presència policial als carrers, passant dels vint agents de proximitat actuals a una seixantena. Aquest és un dels canvis que incorpora la nova estructura organitzativa del cos policial. L’intendent Manuel Vázquez ha explicat aquest matí que no només hi haurà més agents, sinó que seran “més percebuts” i confia que aquest canvi permeti millorar les relacions amb la ciutadania i reduir les seves queixes. Vázquez ha subratllat que tot plegat respon a les demandes de proximitat dels veïns i no a l’increment de fets delictius dels últims mesos. L’alcalde Rubén Viñuales ha celebrat la incorporació d’una nova aplicació que permetrà informar a la ciutadania sobre en quin estat es troba la seva denúncia o queixa.

Campclar,prioritari

“La societat ens demana estar més a peu de carrer”, ha afirmat Viñuales, qui ha assegurat que donaran resposta a aquesta demanda en les pròximes setmanes. De fet, ha recordat que l’increment de patrullatge ja s’ha iniciat al barri de Campclar, on el passat 3 de març es va produir un nou crim. Tot i això, ha coincidit amb l’intendent Vázquez a l’assegurar que aquest increment de “patrulles a peu” no respon directament a l’augment de fets delictius, sinó a la demanda de la ciutadania de poder tenir “un contacte més directe” amb els agents.

En aquesta línia, el cos policial nomenarà properament els referents de barri, és a dir, uns agents específics que conversaran amb el teixit social -entitats, comerços, associacions de veïns, entre altres- de cada zona. De fet, aquesta nova distribució assegurarà la presència diària mínima d’una patrulla en cadascun dels districtes, així com un reforç dels agents del torn de nit.

Nova aplicació

A banda d’aquest increment de patrullatge, la Guàrdia Urbana de Tarragona també busca adaptar-se a les noves tecnologies. Per fer-ho, el cos policial incorporarà una nova aplicació que “facilitarà un accés més ràpid, complet i segmentat de la informació”. “El nou programa ens permetrà saber, en temps real, allò amb què s’està treballant i poder donar una resposta ràpida”, ha explicat l’intendent Vázquez.

“Els ciutadans moltes vegades ens queixem que podem trucar a la policia per un fet, però no sabem què passa després”, ha afegit Viñuales, qui considera que aquest serà un canvi “revolucionari” que permetrà saber “com està la denúncia, queixa o suggeriment” que s’interposi.

Paral·lelament, la Guàrdia Urbana també ampliarà la Unitat de Drons (UDRON) amb la formació de nous agents i incorporarà nous aparells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA