Societat

Campuzano inaugura el centre d’atenció a menors Barnahus

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha inaugurat aquest dijous el centre Barnahus, situat el carrer Güell, un dels tretze que hi ha repartits arreu de Catalunya per atendre infants i adolescents víctimes de violència sexual. El conseller dona per fet que l’obertura de l’espai suposarà que emergeixin més casos i, per tant, més víctimes. “Hem obert l’armari i ara sortiran situacions que estaven amagades a casa, a l’escola, a les parròquies o a d’altres espais”, ha assenyalat. En aquest sentit, el conseller ha destacat que això “ho ha d’assumir una societat madura” i ha demanat “sentir-nos orgullosos” de posar en marxa aquests equipaments. A més, el titular de Drets Socials -segueix informant l’Acn- ha destacat que Catalunya és “referent al sud d’Europa” en polítiques que “posen al centre les persones i en aquest cas els infants”.

Campuzano ha explicat que l’aposta per les Barnahus és “decidida” i que la prova pilot de Tarragona els va fer apostar per estendre aquests equipaments arreu del país. La de Girona és la tretzena Barnahaus i en breu se n’estrenarà una altra a Tortosa, prevista pel proper 6 d’abril.

A l’acte d’inauguració hi ha participat també la regidora de Serveis a les Persones de Girona, Núria Riquelme, que ha traslladat l’orgull d’acollir un centre com aquest i ha traslladat “tot el suport necessari” als professionals que hi treballaran.

Per la seva banda, la directora de la Direcció General de la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Ester Cabanes, ha recordat que haver d’obrir un centre Barnahus és sempre “una mala notícia” i ha agraït especialment la col·laboració de jutges i fiscals a la prova pilot que es va fer a Tarragona i que va resultar “tot un èxit”.

L’acte ha comptat amb representants dels diferents departaments de la Generalitat i estava previst també que hi assistís la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, que finalment no ha acudit a la inauguració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins