Societat

societat

Acord per agilitzar les valoracions de discapacitat i dependència a l’Alt Penedès

Han creat una nova unitat de valoració, al Consorci sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, amb 4 professionals

Podran fer 4.500 valoracions de discapacitat i dependència aquest 2024

Drets socials i el consorci sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf han signat un conveni de col·laboració per crear una nova unitat de valoració de la discapacitat i la dependència. Amb una injecció de 438.939,86 euros per part del govern, servirà per reduir les llistes d’espera en aquestes valoracions i per apropar el servei als ciutadans. Per això s’han contractat quatre nous professionals. Aquesta nova unitat, que està en marxa des del desembre de 2023, permetrà fer 2.300 valoracions de discapacitat i 2.200 de dependència aquest 2024 a l’Alt Penedès, reduïn així la llista d’espera. D’altra banda, els usuaris podran ser atesos a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès en comptes d’haver-se de desplaçar fins a Igualada o Vilanova i la Geltrú com fins ara. La directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, Marta Segura i Bonet, ha explicat avui, a Vilafranca del Penedès, que “l’objectiu d’aquesta nova unitat és reduir el temps d’espera i augmentar l’equitat territorial en uns moments complicats per als usuaris i les seves famílies”. Segura ha afegit que la voluntat del Departament de Drets Socials és ampliar aquest model a tot Catalunya.

La presentació del conveni, que s’ha fet aquest matí a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, inclou també la participació en el circuït per a la detecció de possibles maltractaments a la gent gran durant l’acte de valoració del grau de dependència. Aquest circuit es va posar en marxa el mes de juliol de 2017 i se segueix en les peticions de la valoració de la dependència de persones a partir dels 65 anys que visquin al seu domicili. L’objectiu és detectar si la persona està patint algun tipus de maltractament i, en cas que així sigui, fer arribar la informació als serveis socials bàsics i als serveis de Salut per tal que posin en marxa una actuació conjunta per tractar el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona