Societat

Societat

La Generalitat demana dos anys de presó a una dona acusada d’agredir dos mossos en un desnonament

L’acusació particular de la Generalitat ha sol·licitat un any i nou mesos de presó contra una veïna del barri de Ciutat Meridiana de Barcelona acusada d’agredir dos agents dels Mossos d’Esquadra durant un desnonament el 2022 després de personar-se en l’últim moment i adherir-se a l’acusació de la Fiscalia.

En un judici celebrat aquest dimarts al jutjat del Penal número 26 de Barcelona, que ja ha quedat vist per a sentència, la Generalitat, igual que la Fiscalia, ha acusat la dona d’un delicte d’atemptat i de dos lleus de lesions, i ha demanat una multa de 900 euros i indemnitzar els policies amb 775 euros.

La Generalitat va decidir personar-se en l’últim moment el 27 de març, últim dia hàbil abans del judici oral, i únicament s’ha pogut adherir a l’escrit d’acusació de la Fiscalia.

La defensa de la dona, exercida per Alerta Solidària, n’ha demanat la lliure absolució i ha sol·licitat subsidiàriament una condemna per resistència amb atenuant de rampell o obcecació davant la situació de nervis que patia la família de l’acusada, que es quedava sense casa.

Segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, recollit per l’agència EFE, els fets van succeir cap a dos quarts d’una del migdia del 23 de febrer de 2022 durant el desnonament d’un immoble a Ciutat Meridiana. El ministeri públic sosté que l’acusada formava part d’un grup de 43 persones concentrades davant de l’habitatge per intentar impedir l’accés tant dels Mossos com de la comitiva judicial. D’acord amb l’escrit, durant l’extracció i la identificació de les persones que encara continuaven a l’interior, l’acusada “va propinar un cop de puny a la cara i va esgarrapar el braç dret d’un agent”. L’acusació pública indica que “quan va ser acompanyada pels agents fora del perímetre policial”, va clavar a un altre policia “dues bufetades a la cara”.

La dona, en cas de ser condemnada a la pena exigida pel ministeri fiscal i la Generalitat, no entraria probablement a la presó, en ser una condemna inferior a dos anys de presó i no tenir antecedents penals.

Alerta Solidària ha criticat que la Generalitat, després que el cas es fes públic a la premsa, hagi decidit intervenir en la causa, “però no per intercedir a favor de la veïna de Ciutat Meridiana, sinó en contra seu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens