Societat

societat

Barcelona rep el fòrum sobre els oceans

Barcelona acull aquesta setmana la Conferència del Decenni de l’Oceà organitzada per la Unesco. La trobada, que tindrà lloc durant tres dies al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB), reunirà 1.500 persones de la comunitat oceànica i, segons fonts de l’Ajuntament, posarà el focus en els reptes i les oportunitats relacionats amb la sostenibilitat dels oceans. La cita també ha de servir per establir prioritats conjuntes per al futur del Decenni de les Nacions Unides de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible (2021-2030) o Decenni de l’Oceà.

Fòrum global

La conferència, que tindrà la intervenció de més de 40 ponents internacionals en les sessions plenàries i 100 oradors, s’organitza amb el títol La ciència que necessitem per a l’oceà que volem i vol ser un fòrum global per reunir governs, experts de diferents àmbits, sectors marítims, universitats, ONG, el sector privat i la societat civil. Es tracta d’un esdeveniment que ha generat un gran interès internacional, amb més de 5.000 peticions per assistir-hi.

La ciutat acollirà tant aquestes ponències incloses dins del programa oficial com els més de 120 esdeveniments paral·lels, que tindran lloc en diferents escenaris, a 18 punts de la ciutat, i que també tindran com a protagonista la cura de l’ecosistema marí.

Moltes d’aquestes propostes, que es comencen a programar a partir d’avui, estaran obertes a la ciutadania. Els actes satèl·lit es repartiran en una vintena d’escenaris agrupats en quatre hubs amb forts lligams amb el mar i la ciència. Així, el hub Port inclou el Tech Barcelona Pier 01, el Port Vell, el Museu Marítim, el World Trade Center i la Fundació Barcelona Capital Nàutica. El hub Mar inclou el Port Olímpic, l’Institut de Ciències del Mar, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i el Centre de la Platja. El hub Ciutat inclou el Museu d’Arqueologia de Catalunya, la Filmoteca, el Tech Barcelona Pier 07, la Universitat de Barcelona, la Casa Batlló, el Disseny Hub Barcelona i el Media-TIC. I, finalment, el hub Oceà inclou el Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) i Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Propostes obertes

En total, es proposen més de 120 activitats, la majoria obertes al públic, com ara el Dia del Decenni de l’Oceà, aquest dilluns a la Filmoteca amb una selecció de curtmetratges que ofereixen diferents visions de l’oceà, l’exposició dedicada a la tecnològica nàutica xinesa que es podrà veure al Museu Martín (del 6 al 14 d’abril) i el simposi sobre zones marítimes protegides que acollirà avui i demà l’auditori del World Trade Center, entre moltes d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Temporada de bolets de primavera fluixa al Pirineu per les baixes temperatures

Lleida
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona

El PSSJD investiga l'ús de substàncies piscodèliques contra la depressió resistent

Sant Boi de Llobregat
SANT PERE PESCADOR

Insten l’Estat a expropiar el sòl privat a la gola del riu Fluvià

SANT PERE PESCADOR
TORROELLA DE MONTGRÍ

Conflicte perquè la guingueta de Mas Pinell serà del Delfín Verde

TORROELLA DE MONTGRÍ
URBANISME

Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna

SANTA SUSANNA

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA