Societat

CRUÏLLES, MONELLS I SANT SADURNÍ DE L’HEURA

El consistori obre dilluns el període per participar en la comunitat energètica

L’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní està enllestint el projecte d’una comunitat energètica que doni serveis als veïns de la població i als equipaments municipals. Els interessats que compleixin els requisits podran presentar les sol·licituds per participar-hi entre el 15 d’abril i el 3 de maig. La instal·lació podrà abastir entre 12 i 15 llars, tot i que es contempla la possibilitat d’ampliar la capacitat més endavant.

Per poder participar en la comunitat energètica, el domicili ha d’estar ubicat a menys de dos quilòmetres de la instal·lació. El perímetre, per tant, inclou Cruïlles, Sant Sadurní de l’Heura, el veïnat de Puigventós i bona part del veïnat de Rabioses, però Monells en queda exclòs.

Les bases reguladores determinen que 5kWp es reservaran per a persones que estiguin en risc de pobresa energètica i disposin d’un informe de vulnerabilitat del Consell Comarcal del Baix Empordà. La potència restant es repartirà en tres grups, sempre que ho permeti la demanda, donant prioritat a residents als nuclis històrics que no puguin instal·lar plaques solars per les característiques de l’edifici. En aquest cas, l’energia es pot destinar a ús residencial o bé a activitats econòmiques. Si la demanda supera la potència disponible, es farà un sorteig.

Les plaques solars també abastiran la mateixa Sala de Cruïlles, on s’han instal·lat, l’Escola les Gavarres i el consistori.

La quota anual de participació a la comunitat és de 67,44 euros per kW i les llicències es concediran per quatre anys. La comunitat energètica tindrà un cost de 69.122,69 euros, amb una aportació de la Diputació de Girona de 36.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot