Societat

societat

Calella ofereix una llar a dones grans en situació de sense llar

Una nova oportunitat i una nova llar per una quinzena de dones que conviuran a la Casa Avidi de Calella. La residència del carrer Església és l’antiga seu del centre educatiu de la congregació de les Filles de Sant Josep que impulsen el projecte amb Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona.

L’espai es va posar en funcionament fa quatre mesos amb dones derivades principalment del Centre Residencial d’Inclusió La Llavor i del Lloc de la dona. Actualment conviuen en aquest espai onze dones però les properes setmanes està previst que puguin instal·lar-se quatre dones més, provinents de Calella i la resta de la comarca.

Avidi forma part del programa Malla, un ecosistema de protecció a la dona sense llar, que compta amb la implicació d’institucions públiques i entitats privades. El director de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, Salvador Maneu, va aprofitar l’acte per instar a les institucions i entitats presents a “formar part de la resposta col·lectiva que mereix el sensellarisme femení”.

Les dones sense llar poden comptar amb una llar on viure, crear comunitat i combatre la soledat no desitjada, alhora que poden tenir el seu espai d’intimitat i desenvolupament personal. La directora del programa Malla, Charo Sillero, recorda que les dones en situació de sense llar “pateixen una triple discriminació: pel fet de ser dones, per haver estat, moltes d’elles, víctimes de violència i per trobar-se en situació de sensellar”. La voluntat del programa és poder oferir una línia formativa a l’acompanyament que reben les dones, oberta també als calellencs amb la voluntat de treballar “amb i per la comunitat propera”.

La Casa Avidi té habitacions individuals per a cadascuna de les dones residents que comparteixen les estances del menjador, cuina, sala d’estar i terrasses. Per la responsable d’Avidi, Puri Rojo, el projecte va més enllà d’oferir un sostre perquè la voluntat és “el desig de construir una llar”. “Volem recuperar la dignitat d’aquestes dones que es troben a una edat avançada, sense fills, i poden tenir un lloc estable”, explica la responsable d’Avidi i representant de l’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora.

L’alcalde de Calella, Marc Buch, posa en valor la feina de les Filles de Sant Josep i Sant Joan de Déu i confessa que des del primer moment que li van plantejar el projecte a l’equip de govern van dir “endavant”. “Teníem la garantia que era un projecte amb solidesa”, apunta l’alcalde sense oblidar la implicació de la ciutat i que Calella és una vila solidària”.

Avidi compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, la Fundació “La Caixa”, l’Ajuntament de Calella, el Consell Comarcal del Maresme, i la Magic Line.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

Una tercera sentència tomba la ‘superilla’ de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA
Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona
societat

El SAT Teatre Centre obre una campanya per captar socis

sant joan de les abadesses
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA