Societat

societat

El jutjat envia a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

El jutjat envia a judici els tres investigats d’apunyalar un jove a la festa major de Santa Coloma de Farners i creu que l’agressió va ser per motius racistes, segons informa l’ACN. Els fets van tenir lloc la matinada del 24 de setembre del 2022, durant una baralla a la zona del poliesportiu dels Saioners. La interlocutòria de processament recull que els tres investigats haurien instigat la trifulga i els considera coautors de l’apunyalament, perquè mentre un clavava el ganivet al tòrax i a l’abdomen de la víctima, els altres dos impedien que algú pogués ajudar-la, intimidant la gent amb un cinturó i una ampolla. A més, el jutjat hi entreveu un delicte d’odi i discriminació, perquè els agressors haurien proferit insults com “Tots sou immigrants” o “Putu negre”.

El dia dels fets, Santa Coloma de Farners celebrava la festa major. Cap a les tres de la matinada, hi va haver una baralla a la zona del poliesportiu (entre els carrers Pere Costa i Sorrai).

La víctima va rebre tres ganivetades, una al tòrax i dues més a l’abdomen –que li van fer sortir els budells– i va haver d’ingressar d’urgència a l’hospital Josep Trueta de Girona. A més, un altre dels joves que l’acompanyava també va rebre un tall al braç quan provava d’ajudar-lo.

Arran de l’agressió, els Mossos d’Esquadra van detenir tres joves d’estètica skin head. L’autor material de les ganivetades es va presentar voluntàriament a comissaria dos dies després, al·legant que va actuar en legítima defensa. El jutjat, però, no es va creure la seva versió i el va enviar a presó (tot i que més endavant, va sortir-ne). Els altres dos investigats van quedar en llibertat provisional.

Ara, el jutjat d’instrucció 3 de Santa Coloma de Farners envia a judici els tres investigats, a qui considera coautors de l’apunyalament. A més, també veu “indicis racionals” perquè se’ls acusi d’un delicte d’odi i discriminació, perquè al darrere de l’agressió hi podria haver motius racistes.

Segons recull la interlocutòria de processament, els testimonis que van presenciar la baralla van declarar que els tres investigats van ser els qui van instigar la trifulga. A més, continua l’escrit, van insultar la víctima i els qui l’acompanyaven dient-los expressions com “I tu, què mires?”, “Tots sou immigrants”, “Putu negre”, “Ens heu traït” o “Tu negret, per què em mires des d’aquesta perspectiva?”.

El jutjat conclou que, tot i que un d’ells va ser qui va apunyalar la víctima, els altres dos també van ser coautors de l’agressió. D’aquesta manera, el jutjat d’instrucció estima la tesi de l’advocat de la víctima, Benet Salellas.

La interlocutòria de processament recull que, d’entrada, els fets poden constituir un delicte de temptativa d’homicidi, un altre de lesions lleus i un tercer contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques (dins el qual s’hi emmarca el d’odi i discriminació). Per això, la interlocutòria processa els tres investigats i acorda que prestin declaració indagatòria davant del jutjat el proper 23 de maig. La interlocutòria no és ferma i s’hi pot interposar recurs de reforma o d’apel·lació, que s’ha de presentar davant del jutjat d’instrucció mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA