Societat

societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

Demanen el tancament dels comerços oberts 24 hores, reduir l’horari de bars i terrasses, ampliar la xarxa de sonòmetres i baixar el límit de decibels basant-se en la recomanació de l’OMS

Es declaren “víctimes del soroll” i han decidit unir-se per acabar amb els excessos acústics a la ciutat de Barcelona. La xarxa XAVECS (Xarxa Veïnal Contra El Soroll) s’ha presentat avui per denunciar la contaminació acústica que afecta, diuen, a la major part dels districtes de Barcelona: “Davant la situació de soroll creixent, que afecta gran part dels barris de Barcelona, provocat per activitats econòmiques, socials, lúdiques i esportives lesives per a la salut i la intimitat dels veïns i el mal ús i abús de l’espai públic, els veïns de la ciutat ens unim per a defensar els nostres drets fonamentals: el dret al descans, a la intimitat, la salut i la vida”, han llegit en un manifest.

En el mateix document anuncien que els objectius fonamentals que volen assolir son el d’aconseguir actuacions efectives per part l’administració pública per a defensar els drets de les víctimes del soroll; vies efectives i resolutives per a denunciar els problemes vinculats al soroll; rebaixar els límits de decibels permesos als barris habitats de la ciutat, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut, i evitar l’acumulació i concentració d’activitats sorolloses en àmbits de la ciutat, incloent els macrofestivals a l’aire lliure a prop d’habitatges.

Basant-se en el dret fonamental al descans, els veïns reclamen l’ampliació de la xarxa de sonòmetres i fer ús de la informació de forma proactiva i que hi hagi tolerància zero amb els botellots i amb el soroll generat pel negoci de l’oci: bars, terrasses, o discoteques.

També exigeixen que es redueixi l’horari de bars, terrasses i macroconcerts i la suspensió, revisió o ajustament de llicències agressives amb els veïns, com poden ser bars, discoteques o botigues 24 hores.

A més, consideren essencial que hi hagi un major control i vigilància per part de les administracions, de les activitats vinculades al turisme massificat i amb la proliferació dels pisos turístics.

D’altra banda, també volen que es prohibeixi l’activitat als músics ambulants amb dispositius amplificats i les discoteques mòbils en zones amb habitatges; i que es restringeixin els permisos per a festes o altres activitats amplificades, públiques o privades.

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació, a banda de futures mobilitzacions, té previst augmentar el nombre d’associats a la xarxa, potenciar la participació veïnal, fer revisar les directrius europees, lleis estatals i autonòmiques i ordenances municipals; vigilància del seu compliment, denúncies dels incompliments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA