Societat

societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

Res es mou i els ciutadans estan farts d’esperar que s’iniciï el projecte de pacificació al Baix Maresme. Des que la Generalitat i l’Estat van acordar l’octubre passat el conveni que concreta els detalls per a l’execució de les obres, no s’han avançat els tràmits. Estan encallats fins que el Consell de Ministres doni el vistiplau a l’aportació pluriennal de 384 milions per executar l’obra que ha de transformar la via en un espai més urbà, implantant-hi un carril bici i voreres més amples per a vianants i serveis. “Sense els diners que han de venir de Madrid, van passant els mesos i ningú piula”, denuncia Antoni Esteban, fundador de la plataforma ciutadana Preservem el Maresme, que recorda que ja es va incomplir amb una primera dotació pressupostària el 2009, quan l’Estat va cedir la titularitat de la carretera a la Generalitat amb el compromís d’acompanyar-la amb la partida milionària. Des de la plataforma consideren que “falta transparència” per explicar els projectes i “denunciar en veu alta” que no s’està complint amb els compromisos consensuats fa quatre anys.

La Generalitat manté que està pendent de disposar de l’aprovació a Madrid per començar a posar a licitació els treballs. En la presentació del projecte, el novembre passat, la consellera de Territori, Ester Capella, va indicar que els treballs de pacificació podrien començar per la zona sud de la comarca, on els municipis tenien els projectes més avançats. “Sabem que els ajuntaments han fet modificacions, però ningú explica i mostra els canvis per veure com queda en conjunt”, es lamenten des de la plataforma, que vol conèixer les al·legacions que s’han fet per debatre-les amb experts en unes jornades de mobilitat que faran properament. Les obres per pacificar l’N-2 es plantegen en paral·lel a les previstes per a la millora dels accessos de l’autopista C-32 per desviar-ne el trànsit i baixar dels 30.000 vehicles al dia als 10.000, segons el tram.

Cansats d’esperar l’anunci de les primeres licitacions, la pressió social va augmentant. Els darrers mesos s’ha activat un nou grup anomenat Recuperem el Baix Maresme que va tallar el trànsit a la carretera per recordar les actuacions pendents. A través de les xarxes socials s’estan mobilitzant i conviden la ciutadania de la zona a afegir-se a una campanya reivindicativa penjant banderoles als balcons que es poden sol·licitar al seu web.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona
CULTURA

Canet compra la rectoria vella i tanca el cercle dels equipaments escènics

CANET DE MAR

El projecte ReNatura de Mataró desperta l’interès dels veïns

mataró
societat

SAP i SME denuncien l’aglomeració d’efectius de Trànsit de Girona

girona

El canal d’Urgell ajorna el quart reg previst perquè consideren que el desgel i les pluges no són suficients

Mollerussa
societat

PortAventura amplia el projecte Dreams Village amb quatre cases més

Vilaseca/Salou