Societat

unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació de cara a les europees

Li preocupa la retirada de les seves plataformes d’una eina d’informació pública que permet el seguiment de les eleccions en temps real

La Comissió Europea (CE) ha obert una investigació contra l’empresa tecnològica Meta, matriu de Facebook i Instagram, per considerar que no està fent prou per combatre la desinformació d’agents estrangers, principalment de Rússia, de cara a les eleccions europees de juny.

“Obrim un cas contra Meta per presumpte incompliment de les obligacions de la llei de serveis digitals de protegir la integritat de les eleccions”, diu el comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton, en un missatge a la xarxa social X i recollit per l’agència Efe.

En concret, Brussel·les posa el focus en la gestió de la desinformació per part de Meta i la decisió de retirar de les seves plataformes el CrowdTangle, una eina d’informació pública que permet el seguiment de les eleccions en temps real sense substituir-lo de manera adequada.

La investigació se centra en la difusió de missatges enganyosos i campanyes de desinformació. La proliferació d’aquest contingut, segons el govern comunitari, suposa “un risc per als discursos cívics, els processos electorals i els drets fonamentals, així com la protecció del consumidor”. Al mateix temps, segons explica l’ACN, considera que els mecanismes de què disposen els usuaris per denunciar continguts il·legals “no són fàcils d’usar” i que el sistema que ha implementat Meta per gestionar les queixes dels consumidors és “ineficaç”.

La Comissió Europea dona a la multinacional nord-americana un marge de cinc dies laborables per comunicar les mesures que s’estan prenent per resoldre aquestes qüestions i espera “cooperació” durant el procediment.

Alhora, recorda que es reserva el dret d’adoptar “mesures addicionals” si considera que les accions de Meta són “insuficients”. En aquest sentit, la companyia de Mark Zuckeberg podria enfrontar-se a sancions multimilionàries de fins al 6% del seu volum de negoci, tal com estableix la Llei de Serveis Digitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ensenyament

L’exposició ‘Vedruna, 200 anys fent història’ s’inaugura a Girona

Girona
GIRONA

Talaran uns 150 arbres morts en 40 carrers de la ciutat

GIRONA
societat

L’arquebisbe dessacralitza l’Església de l’Esperit Sant tot i la resistència dels feligresos

barcelona

Premià de Mar tira endavant amb el nou model de selectiva enmig de les protestes veïnals

premià de mar
girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona
CULTURA

Canet compra la rectoria vella i tanca el cercle dels equipaments escènics

CANET DE MAR