Societat

Estabilitzat l’incendi de Batea

Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que la causa del foc hauria estat per una crema de restes vegetals

El foc ha afectat unes 500 hectàrees, la gran majoria a l’Aragó i només 11 a Catalunya

Aquest matí s’ha donat per estabilitzat l’incendi forestal de Batea que ha afectat unes 500 hectàrees, la majoria d’elles a la zona de l’Aragó on es van concentrar les flames. Un cop els efectius dels bombers han pogut revisar amb la llum del dia el flanc esquerre i el cap del foc forestal que es va iniciar ahir a un quart de quatre de la tarda han confirmat que el terreny català afectat és d’unes 11 hectàrees. Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que la causa del foc hauria estat per una crema de restes vegetals que incomplia les condicions obligatòries de prevenció d’incendis. Els serveis d’extinció aragonesos són els que han donat per estabilitzat el foc i els Bombers de la Generalitat hi continuen treballant amb 6 dotacions terrestres i tenen previst que en poc temps ja s’hi puguin incorporar i properament s’hi incorporarà un helicòpter bombarder. Pel que fa a la xarxa viària, s’ha restablert la circulació a la T-723, que estava tallada a causa de l’incendi a partir del quilòmetre 5 a Batea, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. No obstant això, continua tallada la carretera A-2411 a Nonasp, segons informen autoritats aragoneses.

Ahir al vespre els Bombers ja van poder aturar el flanc dret on hi havia la cua de l’incendi cap a Batea amb línia d’aigua i eines manuals un cop es van haver de retirar els efectius aeris. Hi van continuar treballant amb 34 dotacions, tot i que a la tarda n’hi van arribar a tenir 119, i van poder estabilitzar la cua i el flanc dret completament, però continuaven actiu el cap i el flanc esquerre on hi actuaven els servei d’extinció aragonesos amb la intenció d’aturar-lo en una zona de cultius.

El govern d’Aragó va activar ahir al vespre la situació operativa 1 de la fase d’emergència del Pla Especial de Protecció Civil per l’incendi forestal . el foc va provocar que s’hagués de tallar en els dos sentits la carretera A-2411, en el quilòmetre 10, a Nonasp, i també la carretera T-723 partir del quilòmetre 5 a Batea. Els mitjans aragonesos que es van activar són tres 3 unitats helitransportades, 2 helicòpters bombarders del ministeri, 2 quadrilles terrestres i 2 autobombes. També hi van col·laborar bombers de Casp i es va activar el vehicle de Comandament Avançat del 112.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran