Societat

comerç

Sis mesos de bon comerç

El mes d’abril els comerços en general van tenir un creixement de vendes d’un 5,1 % en relació el mateix mes de l’any passat

Per primer cop en molts mesos creix el sector de ‘complements de la llar’

El primers sis mesos de l’any 2024 el comerç català l’ha superat amb nota. Cada mes que ha passat les vendes han sigut superiors en relació les vendes dels mateixos mesos de l’any passat. En concret el mes d’abril ha estat un dels mes bons, amb una mitjana de creixement del 5,1% durant el mes d’abril del 2023 (una dada excel·lent tenint en compte que el mes de mar les vendes van augmentar 1,4% , i ja van ser unes bones dades). Destaca que per primera vegada en molts mesos han crescut les vendes d’un sector que estava tocat des de la pandèmia, el de l’equipament de la llar. Segons diu el darrer Indicador de Comertia, l’associació catalana de l’empresa familiar del Retail, que representa més de cent marques comercials i 4.000 comerços, al llarg d’aquest abril, el 67% de les empreses que tenen associades ha tingut un augment de vendes en valor respecte del mateix mes de l’any anterior, el 42% ha augmentat el tiquet mig i el l 55% ha augmentat el número de tiquets. El sector de complements de la llar és un dels que més creix, amb un augment de vendes del 8,4 per cent. També ha pujat en vendes i molt, un 7,8%, el sector de complements de la persona, que no vol dir tot el sector de la moda, que, al marge des complements, baixa un 2,7 per cent.

El mes d’abril el sector d’Alimentació Bàsica ha crescut un 13,6% i el de l’Alimentació No Bàsica, un 9,9% i, en canvi, un sector que no parava de créixer, el de la restauració, ha experitat una disminució de vendes d’un 1,2 per cent, segurament una xifra que no serà tendència atès a xifra de turistes que estan arribant a la capital catalana i a tot el país (i, per tant, consumint en bars i restaurants) aquest mes de maig.

Als qui manin

L’enquesta als associats de Comertia amb les xifres del mes d’abril, que es va donar a conèixer aquesta setmana passada, preguntava als comerciants què demanarien a qui guanyi les eleccions i pugui fer nou govern. Els empresaris reclamen millorar el finançament i les infraestructures, que es facin una bona gestió de la sequera i que es posi mota atenció a la seguretat, la mobilitat, l’habitatge, el turisme o els horaris comercials. Els botiguers també alerten sobre problemàtiques com la falta d’agilitat i l’excés de burocràcia a l’Administració.

També posen de manifest que la inestabilitat internacional, com la guerra d’Ucraïna i Rússia, el conflicte entre Israel i Palestina o la crisi del canal de Suez, ha suposat un increment del preu final del producte, un increment dels costos d’energia, logística i personal i una reducció del marge dels negocis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Quatre morts i una quinzena de ferits a Palma en enfonsar-se part d’un restaurant

barcelona

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs