Societat

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

Unes 16.000 persones han passat durant tot aquest cap de setmana pel port de Palamós on ha tingut lloc una nova edició del festival Palamós Terra de Mar, gaudint de les desenes d’activitats relacionades directament amb l’àmbit marítim i que tenen com a objectiu fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres.

Les activitats d’enguany s’han dedicat a posar en valor l’esport de la vela, amb una especial atenció al Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós, l’entitat local que fomenta aquest esport al municipi, i també a la Copa Amèrica, que enguany es disputarà en aigües catalanes.

Dins les propostes destaca l’exposició que organitza la Fundació Barcelona Capital Nàutica i que durant el festival marítim ha ubicat al mig del port de Palamós, amb l’objectiu de poder mostrar als visitants la cultura del mar a Catalunya, des de diversos vessants: història, tradició, innovació, esports i sostenibilitat. Aquesta mostra ha fet especial atenció a la Copa Amèrica de vela, una competició a la qual el públic assistent ha pogut fer una aproximació, tant als equips participants com als seus vaixells, mitjançant la realitat virtual.

La programació també ha ofert als visitants la possibilitat de gaudir d’excursions marítimes pel litoral de Palamós, visitar les diverses embarcacions participants, així com fer tastets de navegació amb vela lleugera, caiac i paddle surf; degustar plats cuina marinera, participar en els jocs i tallers infantils, fer visites guiades al Museu de la Pesca, a l’Espai del Peix i al port, o gaudir del mercat d’artesans.

Navegacions pel litoral

Enguany el festival mariner Palamós Terra de Mar ha tornat a oferir als seus visitants la possibilitat de fer recorreguts marítims pel litoral palamosí. Les rutes s’han fet en dos vaixells que han ofert itineraris diferents, amb una durada d’uns 35 minuts cadascun, mitjançant els quals poder descobrir els espais més emblemàtics de la costa: el port de Palamós, la badia, el castell de Sant Esteve, cala Margarida, S’Alguer o Castell.

Visites a les embarcacions

A banda els assistents han pogut visitar les diverses embarcacions participants. És el cas del remolcador de Salvament Marítim Punta Mayor, de 60 metres d’eslora, i l’embarcació Salvamar Sirius, ambdós de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicats a tasques de rescat.

També s’ha pogut visitar el vaixell dels Mossos d’Esquadra, Cap de Creus; o dels Agents Rurals, Solraig. Al seu costat també hi ha hagut la Goleta Äran, construïda al Mar del Nord el 1903, i dedicada originàriament al transport de cabotatge; o bé l’embarcació de regates Mirabaud IMOCA Open 60.

Finalment, cal destacar l’accés per a poder veure la barca de pesca d’arrossegament Estrella del Sur III del port de Palamós, especialitzada en la pesca de la gamba i embarcació de pescaturisme; així com les Barques del Peix, Gacela i Estrella Polar, dues embarcacions de pesca construïdes amb fusta que formen part de les col·leccions del Museu de la Pesca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia