Societat

Cau una banda que robava motos i furgonetes a l'àrea de Barcelona per vendre-les al Marroc

Robaven les motos per vendre-les i furgonetes per transportar-les. Aquest era el modus operandi de la banda desarticulada per agents de la unitat contra robatoris de l'àrea territorial d'investigació dels Mossos d'Esquadra a Barcelona.

Els detinguts són Abdelkrim E., de 30 anys i veí de Santa Coloma de Gramenet, Youssef M., de 19 anys i veí de Badalona, i Khalil F., de 21 anys i veí de Badia del Vallès, i han sigut empresonats per ordre del jutge. Tots tres són de nacionalitat marroquina i se'ls imputa el robatori de deu ciclomotors, cinc motocicletes i sis furgonetes. Tots aquests vehicles han sigut recuperats per la policia. N'hi ha 13 de robats a la ciutat de Barcelona i 8 al Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme.

Segons fonts policials, els detinguts formaven part d'un grup molt actiu especialitzat en aquest tipus de robatoris. Primer robaven furgonetes amb gran capacitat per amagar-hi les motos i els ciclomotors. La destinació de tots aquests vehicles, furgonetes i motos, era l'estranger, generalment el Marroc, on es venien al mercat negre.

Els sospitosos van ser detectats el 29 de setembre per una patrulla de paisà quan circulaven per la ronda Litoral. Un d'ells conduïa una furgoneta que anava seguida d'un turisme en el qual viatjaven les altres dues persones. 

La patrulla els va seguir fins que els dos vehicles sospitosos van arribar a un camp obert que s'utilitza com a aparcament a Sant Boi de Llobregat. Els agents van observar que un dels homes vigilats manipulava altres furgonetes que també hi havia aparcades en aquell punt. Mentrestant, el conductor de la furgoneta feia el mateix amb un altre vehicle aparcat en un carrer proper. 

Els agents van comprovar les matrícules de les furgonetes i van veure que totes eren robades, i van detenir els tres individus. Va ser després que van comprovar que dins de les furgonetes hi havia motos també robades. Tots els robatoris s'havien denunciat al setembre.

Al cotxe interceptat, l'únic vehicle que no era robat,  hi havia fins a 65 claus angleses, dos gats hidràulics, una granota de color verd fosc, un guant, una cisalla i 28 tornavisos, entre d'altres eines que, segons els Mossos, els detinguts feien servir per desbloquejar les motos i inutilitzar-ne els sistemes antirobatori.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA