Es readapta el projecte del centre de justícia juvenil de Reus a la nova llei d'edificació

L'equipament, destinat a joves d'entre 14 i 21 anys, s'hauria d'haver inaugurat al principi del 2008 i serà el primer de la demarcació

A tot Catalunya hi ha set centres de justícia juvenil, cinc dels quals es concentren a la demarcació de Barcelona, mentre que els dos restants es distribueixen entre les àrees de Girona i Lleida. L'única demarcació del país que no té un centre d'aquestes característiques és Tarragona. Per aquest motiu, l'any 2003 a través d'una moció presentada al Parlament es va instar el govern de la Generalitat a realitzar aquesta infraestructura. A continuació, l'any 2005, el govern de la Generalitat va aprovar el pla d'equipaments penitenciaris, en què s'especificava la necessitat d'instal·lar un centre educatiu de justícia juvenil a la regió del sud, i més concretament al terme municipal de la ciutat de Reus, que donés cobertura al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. En principi, el centre estava projectat perquè entrés en funcionament el primer trimestre del 2008, però diverses qüestions han fet retardar la seva execució. Des de la conselleria atribueixen bona part del retard a l'adaptació de la redacció del projecte a la nova normativa d'edificació, que exigeix uns criteris bàsics als edificis, com ara l'estalvi energètic, una nova protecció contra incendis o una bona accessibilitat per a totes aquelles persones amb mobilitat reduïda. Segons fonts del departament, ara el pla s'està adaptant a totes aquestes necessitats i s'està enllestint el projecte executiu del centre de menors.

De fet, la consellera de justícia, Montserrat Tura, va advertir ja fa unes setmanes en una visita a Reus, que aquest centre tirava endavant, i que no era un projecte que s'hagués guardat al calaix. Tura va manifestar que el nombre de joves d'entre 16 i 18 anys que han delinquit, i que, per tant, podrien ser susceptibles de ser condemnats a l'internament en un d'aquests centres ha augmentat lleugerament, però la necessitat d'un espai d'aquestes característiques a les comarques del sud ve més motivada per solucionar el trasllat de moltes famílies, que a falta d'aquest equipament, han de viatjar sovint als centres de Barcelona o de Lleida per poder visitar els seus fills o familiars internats.

Un centre amb 60 places

L'equipament dels serveis penitenciaris de Catalunya està previst que s'instal·li a la partida de Mas Larrard de la ciutat de Reus. El centre preveu tenir 60 places per a nois i noies d'entre 14 i 21 anys, que podran estar ocupades per joves amb un règim d'internament tancat, és a dir, tot el dia; amb un règim semiobert, que els permet dur a terme algunes activitats fora del centre; amb un règim obert, que significa que el menor només trepitja el centre per anar a dormir; o bé que només s'hagi d'estar al centre el cap de setmana. També es pot donar el cas que el jutge dictamini sentència d'internament en aquest equipament per necessitats terapèutiques.

En principi, quan es va presentar el projecte, la construcció es preveia que costés, aproximadament, 11 milions d'euros. Ara, amb els canvis que s'estan practicant en el projecte, el departament encara no és capaç de determinar la quantitat exacta que costarà aquest centre educatiu, ni tampoc quan començaran les obres.

ENTITATS ON ES DUEN A TERME PRESTACIONS A LA COMUNITAT A LA DEMARCACIÓ

Neteja, suport i tasques de manteniment
Institut Municipal de Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona.
Associació Proa
Centres cívics de l'Ajuntament de Tarragona
Suport a les brigades de l'Ajuntament de Santa Oliva als centres cívics del municipi
Suport a les brigades de l'Ajuntament de Reus
Suport a les brigades de l'Ajuntament de l'Arboç.
Suport a les brigades de l'Ajuntament de Valls
Atenció a la gent gran
Ajuntament de Riudecols
Ajuntament del Vendrell
Recuperació d'espais naturals
Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calafell
Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Creixell
Suport logístic a la policia local
Ajuntament de Torredembarra
Transport de persones discapacitades
Creu Roja, amb ubicació a la ciutat de Reus
Ajut a la catalogació i inventari a biblioteques
Biblioteca Xavier Amorós, de Reus


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
SALUT

Astrazeneca demana a la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona