Societat

Investiguen el pare d'Eluana Englaro per homicidi voluntari

Societat

La fiscalia d'Udine està investigant el pare d'Eluana Englaro, la dona que portava 17 anys en estat vegetatiu i que va morir el passat 9 de febrer després que els metges suspenguessin l'alimentació i hidratació artificial que la mantenien amb vida, segons informa la premsa italiana.

Després de la denúncia, presentada per l'associació Verità e Vita, el fiscal ha començat també a investigar 13 persones més, entre les quals hi ha el metge anestesista Amato de Monte, que va guiar l'equip mèdic en la retirada de la sonda a Eluana Englaro. Segons ha manifestat el president de l'associació denunciant, Mario Palmaro, la denúncia "inclou noms i cognoms". "Es tracta d'una relació detallada en què cridem a la causa Beppino Englaro, el personal mèdic i infermeres, així com els responsables de la clínica".

Aquesta mateixa setmana es va saber que el mateix anestesista, una infermera i dos periodistes eren investigats per haver fotografiat la malalta mentre moria. Segons els investigadors, el protocol mèdic d'actuació prohibia fer fotografies i filmar la dona.

Tot i això, l'advocat de De Monte, Giuseppe Campeis, ha explicat que les fotografies van ser fetes precisament per testimoniar que tot s'estava duent a terme amb la sentència judicial que autoritzava a desconnectar Eluana del sistema d'alimentació artificial.

Batalla eterna
El controvertit cas d'Eluana Englaro ha desencadenat una gran polèmica a Itàlia. Després d'anys de batalla judicial, la família va aconseguir que el Tribunal Suprem autoritzés suspendre l'alimentació i la hidratació assistides.

Tot i això, els pares encara van haver de fer front als obstacles que va interposar el govern de Silvio Berlusconi, que va intentar impedir per tots els mitjans que la sentència del Tribunal Suprem fos executada.

Finalment, la família va trobar una clínica privada, la Quiete d'Udine (nord d'Itàlia), que quedava fora de les prohibicions imposades per Berlusconi. Després que els metges n'interrompessin l'alimentació, Eluana va tardar quatre dies a morir.

El cas va servir perquè el govern italià accelerés el procés que conduirà a aprovar una llei sobre el testament biològic, que aquests dies s'està debatent al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.